Kutyaviadalra csapott le a TEK egy mohácsi vágóhídon - videó

2018. július 23. 09:03 2018. júl. 23. 09:03

Illegális kutyaviadalon ütött rajta a Terrorelhárítási Központ egy mohácsi vágóhídon Mohácson vasárnap, tizenegy embert elő is állítottak a helyszínen.

Minderről a rendőrség számolt be hétfő kora reggel. Közleményük szerint a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei július 22-én 7 óra 25 perckor ütöttek rajta egy mohácsi vágóhídon tartott tiltott állatviadal résztvevőin.

A helyszínen négy férfit fogtak el, majd a Mohácsi Rendőrkapitányság rendőrei a helyszínről további hat férfit és egy nőt állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

A viadalon résztvevő kutyáknak több sérülése is volt, azokat a helyszínre érkező állatorvos látta el, majd intézkedtek a két eb biztonságos elhelyezésére.

Az akcióról videó is készült, a képek alapján úgy látjuk, hogy a felvétel a Vágóhíd utcában készült, és nem a Csányi-féle gigakomplexumról van szó.

A rendőrök a viadal résztvevői közül végül három férfit gyanúsítottak meg bűncselekmény elkövetésével. A két kutya gazdája – egy 44 éves mohácsi és egy 36 éves bácsalmási férfi –, valamint egy 45 éves őcsényi férfi ellen tiltott állatviadal szervezése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Mohácsi Rendőrkapitányság.