140 millió forintos drogfogás Drávaszabolcson - videó

2018. július 24. 08:56 2018. júl. 24. 08:56

Hetven kiló kábítószert próbált behozni az országba egy horvát férfi Drávaszabolcson át még vasárnap késő este, de fennakadt az ellenőrzésen. A nagy fogásról videót is készítettek a rendőrök.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 46 éves horvát állampolgárral szemben. A férfi a rendőrség kedd reggeli közleménye szerint Drávaszabolcs Közúti Határátkelőhelyen július 22-én 22 óra 30 perckor jelentkezett belépésre egy bosnyák honosságú járműszerelvénnyel.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság beléptetést végrehajtó munkatársa a járműszerelvény átvizsgálása során egy utólagosan kialakított üreget észlelt, amelyben – 37 csomagban – összesen 69570 gramm, azaz 43 deka híján 70 kiló növényi törmelék volt. A helyszínen elvégzett gyorsteszt, valamint az előzetes szakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag marihuána, feketepiaci értéke körülbelül 140 millió forint.

A KR Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az elfogott férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.