De jó, hogy a PMFC nem az NB II-ben játszik!

2018. július 24. 15:45 2018. júl. 24. 15:45

Mert akkor kötelező lenne feltúrni a szép zöld gyepet, hogy fűtésrendszert pakoljon be alá egy kormánypárthoz közeli kisvakond. Így viszont nyugodhat tovább csöndben a pécsi élvonalbeli foci a kezdőkörben.

Akkora előrelátásról tett tanúbizonyságot Pécsen minden olyan érintett, akinek köze van ahhoz, hogy a PMFC az utóbbi pár évben beleállt a földbe és lassan már a megye III. Czibulka-csoportja is Bajnokok Ligája hozzájuk képest, mint ide Lacháza.

De tényleg, nem is lehet mással magyarázni a tudatos, vagy csak szemlesütve eltűrt lerohasztást, mint hogy a felelősök csupán a sokat és egykor még a Manchester United játékosokat is látott szép zöld gyepet próbálták megkímélni a kormánypárti vakondoktól.

Úgy hírlik ugyanis, hogy a 2020-21-es bajnoki évadtól már az NB II-es focipályákat is kötelező lesz alulról fűteni (nehogy megfázzanak a neymarozó focisták), és bizony az országos erővel bíró tavalyi módosítás miatt sok szép stadiont túrnak majd fel.

A jelentkező már meg is van a szerepre, a sajtóhírek szerint a kertjében stadiont építő miniszterelnök egyik szurkolótársa lehet a befutó a kötelező "padlófűtés" beszerelésére.

Hogy a stadionok fűtését ki és milyen pénzből fogja finanszírozni, mert hogy az önkormányzatoknak nem nagyon van ilyenre kerete - Balmazújvárosban tavaly meccs maradt el, mert hiába volt fűtés a gyep alatt, ha pénzhiány miatt nem kapcsolták be.

Ez azonban hálistennek Pécset nem érinti. Itt kis pénz és még kisebb foci van, az is leginkább a gyep alá temetve.

De legalább a fűtéskiépítés munkálatai nem zavarják meg a szendergő álmát.