Beszívva vezetett Komlón, mikor jött az igazoltatás

2018. július 30. 11:35 2018. júl. 30. 11:35

Vádemelést jalvasolnak a rendőrök egy 22 éves szászvári srác ellen, aki bódultan autózott Komlón, egyenesen az egyenruhások karjaiba.

A Komlói Rendőrkapitányság járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 22 éves szászvári férfi ellen.

A megalapozott gyanú szerint a férfi még 2017. december 9-én éjjel Komlón, a Petőfi téren közlekedett személygépkocsijával, amikor a rendőrök igazoltatták. Mivel a fiatal férfi zavart viselkedése kábítószer fogyasztására utalt a rendőrök átvizsgálták a gépkocsiját, amelyben, egy övtáskában kábítószer gyanúját keltő anyagot találtak.

A férfi vér- és vizeletmintájának toxikológiai vizsgálata, valamint az orvosszakértői vélemény eredményei igazolták a rendőrök gyanúját, mivel a szakértők megállapították, hogy a gépkocsivezető kábítószert fogyasztott, az autójában talált növényi származékról pedig kiderült, hogy az kannabisz volt. A férfi gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Komlói Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.