Lezuhant Magnus-gép: továbbra is nyomoz a rendőrség

2018. augusztus 1. 15:48 2018. aug. 1. 15:48

Még mindig folyik a nyomozás a május utolsó napján Pécs közelében lezuhant Magnus-gép ügyében - közölte a rendőrség augusztus elsején. Időközben elkészült a Közlekedésbiztonsági Szervezet előzetes jelentése a tragédiáról, melyet a tragikus sorsú gépet gyártó Magnus Aircraft tett publikussá szerdán.

Az idén május 31-én késő délelőtt történt baleset során a baranyai megyeszékhely mellett éppen repülőgépgyárat felhúzó Magnus Aircraft Zrt. elektromos kisgépe, egy eFusion típusú repülőgép zuhant le Pécs közelében, a két pilóta e, egy 61 éves és egy 42 éves férfi életét vesztette.

Az ügyben a Közlekedésbiztonsági Szervezet készített előzetes jelentést néhány napja, melynek eredményeit augusztus elsején hozta nyilvánosságra a Magnus Aircraft Zrt, és amelyről itt írtunk részletesen.

Ebből többek között az derült ki, hogy a baleset nem volt túlélhető, a gép rendelkezett érvényes repülési engedéllyel, a tűz becsapódás után keletkezett, az igazságügyi-orvosszakértői vizsgálat alapján pedig nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy fiziológiai tényezők, vagy egyéb akadályoztatás befolyásolta volna a hajózószemélyzet cselekvőképességét. Az viszont nem derült ki, hogy mi okozhatta a balesetet.

Az előzetes jelentés után az MTI érdeklődésére a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság elárulta, az ügyben a légi közlekedés gondatlanságból elkövetett veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozás jelenleg is folyik. Annak részleteiről a folyamatban lévő nyomozás érdekeire hivatkozva nem adtak bővebb tájékoztatást.