Napokig útzár lehet még a sárral elöntött Postavölgyi úton

2018. augusztus 2. 16:37 2018. aug. 2. 16:37

Már 150 köbméter sarat elszállított a BIOKOM a Postavölgyi út területéről, melyet szerda délután tett járhatatlanná egy izmos felhőszakadás. Az utat még nem sikerült teljesen megtisztítani, pár napig még útzárra kell számítani a helyszínen, az arra járó busz pedig nem teljesen jár arra.

Amint arról csütörtök reggel hírt adtunk, teljes szélességében le kellett zárni egy utat Pécsett Postavölgyben, miután egy szerda délutáni felhőszakadás következtében elárasztotta azt a sár. Emiatt a 41-es busznak is kerülnie kell, egy olvasónktól megtudtuk, kimarad a Kálinger és a Trafóház megálló mindkét irányba.

Sártenger árasztotta el Postavölgyet - fotók

Teljes szélességében le kellett zárni egy utat Pécsett Postavölgyben, miután egy szerdai felhőszakadás nyomán elárasztotta azt az iszap. Az arra közlekedő busznak kerülnie kell, igaz, erről sem a Tüke Busz, sem az utat tisztító Biokom nem adott ki közleményt.

A BIOKOM szerda délután óta küzdött az elemekkel. Amint azt a városüzemeltetési feladatokat ellátó cég lapunknak csütörtök délután elárulta, szerdán délután egykor futott be hozzájuk bejelentés, miszerint Nagyárpád városrészen az árokban iszapos víz jelent meg. A városüzemeltetési társaság munkatársa a helyszínre érkezve megállapította, hogy a Kiss János utca felől nagy mennyiségű csapadékvíz és hordalék érkezett, így azonnal megkezdték a csapadékvíz irányított elvezetését és csapdázását a további károk elkerülése érdekében. Ezzel egy időben megkezdték a város területén, a havaria helyzetben veszélyeztetett területek tervszerű ellenőrzését.

Az esőzések főként Kertvárost (Szellemvárost) és Postavölgyi és Kispostavölgyi utat érintették. A városrészben húzódó mezőgazdasági szántóföldeken összegyűlő csapadékvíz jelentős mennyiségű hordalékot hozva magával lezúdult a Postavölgyi útra, kb 20-25 centi vastag iszapréteggel borítva el az útárkokat és az útpályát.

A BIOKOM munkatársai a helyszínre érkezve megkezdték az iszap eltakarítását 2 kotrógéppel, 14 fő munkással és szállító teherautókkal, a munkálatok a cég tájékoztatása szerint szerda késő estig folytak. Az útra került iszap mennyisége balesetveszélyessé tette a közlekedést, így az utat lezárták, a buszforgalmat pedig elterelték a Kispostavölgyi út leágazástól a Kanizsai Dorottya utcai buszfordulóig.

Így nézett ki a terület csütörtök délután:

A takarítási munkálatok csütörtök délután is folytak, eddig hozzávetőlegesen 150 köbméter iszapot szállítottak el a területről. A városüzemeltetési társaság munkatársai 12 órás váltásokban dolgoznak a károk elhárításában. Amennyiben további esőzés nem lesz, a területen 1-2 napon belül megszűnik az útlezárás - közölte a BIOKOM.