Olyan bűn ronda vagy, hogy a madarat is elijeszted? Mohácson a helyed!

2018. augusztus 4. 14:48 2018. aug. 4. 14:48

Félelem és reszketés Mohács-Szőlőhegyen: madárijesztők, igen, MADÁRIJESZTŐK adnak egymásnak randevút, ráadásul már negyedszer. A szervező az a mohácsi grafikus, aki a vizes VB kabalafiguráival lett széles körben ismert. A te madárijesztőd kész van már?

Tatai Tibor szélesebb körben akkor lett ismert, amikor alkotásait választották a 2017-es vizes VB kabalafiguráinak. Mohácson és grafikus körökben már régóta ismert alak Tibor, legkülönlegesebb ötlete mégsem szakmájához kötődik: ő a Szabadtéri Madárijesztő Találkozó atyja.

Mohács Szőlőhegynek nevezett része az, ami: inkább prés- és víkendházak jellemzik, gyakorlatilag egy teljesen különálló település, bár helyi járatú busz jár oda olykor, amelyekből az estieket jellemzően fröccsös járatnak hívnak a helyiek. Hiszen egy „szőlőhegy”, az, ami.

Éppen ezért álmodta meg ide a grafikus a találkozót, nem is találkozhatna jobb helyen a funkcionalitás és a művészet.

Röviden: ha egészen elképesztő madárijesztőket akarsz készíteni, augusztus 10-12-én Mohácson a helyed. Nem csak a helyszínen lehet legyártani a rémisztő készségeket, de otthonról hozott darabok kiállítására is lehetőség van. A helyszíne ezúttal a szőlőhegyi rendezvénytér lesz, az esemény megnyitója augusztus 12-én öt órakor lesz.

Ha jelentkezni akarsz, a 06-70-53-21-953-as telefonszámon tudsz.

Ha csak meg akarod nézni a rémségeket, még lesz utána egy hónapod.