36 fok jön a jövő héten

2018. augusztus 5. 10:50 2018. aug. 5. 10:50

Nem csillapodik a forróság a jövő héten sem, sőt: a legfrissebb prognózis szerint 36 fokot is mutathat a hőmérő a következő napokban. Hétfőn benéz egy gyenge hidegfront, de azon kívül, hogy hoz néhány zivatart, semmi más hatása nem lesz. Köszi, klímaváltozás. Helyesebben: köszi, emberiség!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint hétfőn a többórás napsütés mellett erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható. Elszórtan valószínű zápor, zivatar, csapadékra nagyobb esély az ország keleti felében van.

Az Időkép szerint mindez egy harmatgyenge hidegfrontnak lesz köszönhető, mely azon kívül, hogy a magasban néhány fokkal hűvösebb levegőt áramoltat fölénk, semmit nem csinál. A szél csak zivatar környezetében erősödhet meg átmenetileg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

A hét első napján hőség és felhőszakadás miatt is figyelmeztetés él majd az országban, utóbbi a vasárnap délelőtti állapotok szerint nem érinti a Dunántúlt.

Kedden a meteorológusok szerint a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, illetve fátyolfelhők is lehetnek az égen. Elsősorban a Dunántúlon helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás csupán zivatar környezetében erősödhet meg átmenetileg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Szerdán kevés fátyol- és gomolyfelhő, sok napsütés várható. Csapadék nem valószínű. A déli szél a Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 35 fok között alakul.

Csütörtökön napos, csapadékmentes idő lesz. A déli szél a Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között alakul.

Pénteken nagyrészt gomolyfelhős, napos idő várható, majd estefelé nyugat felől erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés. Zápor, zivatar elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő. A déli szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között alakul.