Négy év után belátták a városházán, hogy fölösleges a jégpálya a TV-toronyhoz

2018. augusztus 9. 15:21 2018. aug. 9. 15:21

A pécsi önkormányzat saját újságja írta meg, hogy elállnak a TV-toronyhoz tervezett jégpálya ötletétől, mert az egykori étterem épületét meg kellene erősíteni, az meg plusz pénz. Páva Zsolt 2014-ben többek közt ezzel kampányolt, és bár hiába mondták sokan, hogy fölösleges pénzkidobás, eddig nem nagyon akartak elállni az ötlettől.

A pécsi önkormányzati lap szerint a városvezetés eláll attól a 2014 óta nyomott ötlettől, hogy a Misina-tetőre a TV-torony melletti egykori étteremépület tetejére jégpályát tervezzenek (ami nyáron minigolfpályaként is funkcionálhatott volna).

Az ötletet még a 2014-es önkormányzati választás kampányában dobta be Páva Zsolt, és már akkor sokan felelslegesenek ítélték, lévén van már a városnak egy jobban megközelíthető és nagyobb jégpályája. Ráadásul a Misina-tetőt szinte minden télen több napra el szokta zárni a közlekedők elől vagy a havazás, vagy az ónos eső, vagy ezeknek kombinációja.

Az önkormányzati lapnak Merza Péter, a városfejlesztési cég vezetője arról beszélt, hogy megvizsgálták az egykori éttermet, ám a szakértők arra jutottak, hogy a tervezett minigolf- és jégpályát csak nagy megerősítés után bírná el az épület - ami pedig jócskán megdobja a Misina-tető komplex fejlesztésének költségét. (Ez idén április végén még 450 millió forintra volt taksálva. A beruházás több évet csúszott közben, a legutolsó ismert időpont jövő év, azaz az önkormányzati választás évének eleje.)

Így ettől a résztől várhatóan el fognak állni (végleges döntés augusztus végén várható), és a városvezetés inkább a meglévő jégpályát fogja fejleszteni - amit jó sokan mondanak már több éve.