Szlovák rendszámot rakott a teherautóra - persze, hogy lebukott

2018. augusztus 11. 12:44 2018. aug. 11. 12:44

Másik rendszámot szerelt fel megbízás alapján a teherautóra egy férfi.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a Szekszárdi Rendőrkapitányság egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy örkényi és egy dánszentmiklósi lakos ellen.

"Az 57 éves örkényi férfi a nyomozás adatai szerint 2017. július 18-án megbízta a 47 éves dánszentmiklósi munkatársát, hogy egy pécsi telephelyről hozzon el egy tehergépkocsit. Erre a célra adott neki két szlovák jelzésű rendszámtáblát, hogy azokat szerelje fel a járműre, majd jöjjön vele vissza az örkényi telephelyre.

A járművet, és annak vezetőjét az M6-os autópálya Tolna megyei szakaszán a Nemzeti Adó- És Vámhivatal Tolna Megyei Adó És Vámigazgatóság Szekszárdi Kirendeltségének munkatársai igazoltatás alá vonták, melynek során megállapították, hogy a teherautón lévő rendszám nem arra a járműre lett kiadva.

A Nemzeti Adó- És Vámhivatal munkatársai értesítették a rendőröket, akik mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljárás során szabadlábon védekezhetnek.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek" - áll a közleményben.