Megtalálták a ládáját, laptopot és pénzt ajánlott a rendőröknek

2018. augusztus 14. 08:37 2018. aug. 14. 08:37

Jutalmat ajánlott a tolvajokat fülön csípő rendőrnek és egy laptopot a kapitányság munkatársainak az a mohácsi férfi, akinek augusztus elsején ellopták a szerszámait a kocsijából.

Amint arról korábban beszámoltunk: egy mohácsi férfi augusztus 1-jén délelőtt tett feljelentést, mert előző éjjel a háza előtt leállított nyitott gépkocsijából valaki ellopta a szerszámos ládáját. (Azóta megtudtuk: az autó a központi zár hibájából válhatott könnyen áldozattá.)

A rendőrök egy napon belül beazonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 22 éves helybeli férfit, akit társával, egy 19 éves szintén helybeli férfival együtt elfogtak, majd előállítottak és kihallgattak gyanúsítottként.

A bűncselekmény elkövetését mindkét férfi elismerte, és azt is elmondták, hogy a lopott holmit kinek adták el, így a rendőrök az ellopott szerszámokat augusztus 2-án hajnalban hiánytalanul lefoglalták.

A két férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Mohácsi Rendőrkapitányság indított nyomozást.

A mohácsi férfi Fekete János, egy népszerű helyi horgászegyesület vezetője. Levélben fordult a városi rendőrkapitányhoz, amelyben azt kérte: tolmácsolja köszönetét a helyszínelőknek, akik részt vettek az elkövetők elfogásában.

Az önzetlen kártalanított károsult ezen felül egy 100 ezer forint értékű laptopot is felajánlott a kapitányság helyszínelőinek, abban bízva, hogy az új technika, ahogy ő fogalmazott, „jelentősen megnöveli a munkájuk gyorsaságát, és ezáltal az elkövetők még hamarabbi elfogását”.

Ezen felül 50 ezer forint jutalmat is felajánlott annak a rendőrnek, aki elfogta a gyanúsítottakat.