Máshol is beszakadhatnak a pécsi csatornafedelek?

2018. augusztus 14. 17:54 2018. aug. 14. 17:54

Lapunk egyik olvasója keresett meg minket azután, hogy hétfőn a vadonatúj, frissen felújított pécsi felüljárón beszakadt a csatornafedél egy autó alatt, magával rántva a futóművét. Szerinte - és a fotói szerint – Pécs más, szintén komótos tempóban zajló útfelújításainál is lehet attól tartani, hogy pár hónapon belül baj lesz a csatornákkal.

Amint arról hétfőn beszámoltunk, még át sem adták a hónapok óta készülő Árpád felüljárót Pécsett – és még jó darabig nem is fogják -, a gyönyörűen leaszfaltozott részén máris beszakadt egy vagy több csatornafedlap és kitörte egy Peugeot egyik kerekét.

Olvasónk ezt olvasva ragadott telefont és fordult hozzánk. A fotókból és beszámolójából az tűnik ki, hogy a május óta elképesztően lassú tempóban haladó Hegedűs János utcai felújítás – ez esetleg máshonnan is ismerős lehet – sem teljesen mentes az anomáliáktól.

A férfi szerint ugyan még javában zajlanak a munkálatok, de máris tartani lehet attól, hogy az átadást követően meg fognak süllyedni a csatornafedlapok. Mint mondta, és amint az valamennyire a fotókon is látszik, a fedelet tartó betongyűrűk illeszkedése máris hagy maga után kívánnivalót. Olvasónk szerint azért, mert a szűkítő, amin a fedél támaszkodik, több helyen le van törve, azt ki kellett volna cserélni, de nem tették.

Olvasónk arra is felhívta a figyelmet, hogy minderre jönni fog még jó pár centiméter aszfalt, utána pedig nem kevés teherautó, mivel Gyárváros egyik forgalmas utcájáról beszélünk. Meggyőződése, hogy ilyen munka mellett már pár hónappal a felújított útszakasz átadása után újabb útlezárásra és felújításra lehet számítani.