Két évet is kaphat a buszsofőrre támadó pécsi férfi

2018. augusztus 15. 09:53 2018. aug. 15. 09:53

Garázdaság miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség az ellen a pécsi férfi ellen, aki még a tavasszal ittasan rátámadt egy buszsofőrre a baranyai megyeszékhelyen, és az autóbuszt is megrongálta.

Az ügyészség szerdai tájékoztatása szerint a férfi és barátnője egy helyijáratú autóbusszal utaztak Pécsen, azonban, amikor a végállomáshoz értek, nem szálltak le, mert egy megállót vissza akartak vele menni. Az autóbusz sofőrje ezt nem engedte, hanem felszólította a vádlottat és barátnőjét, hogy a buszt hagyják el. Ők ennek eleget tettek, azonban a férfi már ekkor szitkozódni és kiabálni kezdett.

Amikor a sofőr pihenőideje lejárt, és kinyitotta a busz ajtajait, a vádlott és barátnője újra felszálltak a buszra. Eközben a férfi hangosan fenyegetőzött, káromkodott, ezért a sofőr rendőrt hívott. Amikor ezt a vádlott észlelte, előrement a sofőrfülkéhez, annak ajtaját leköpte, ütögette, miközben hangosan szitkozódott.

Az autóbusz sofőrje ekkor bezárta a busz ajtaját, hogy a férfi a rendőrök kiérkezéséig ne tudjon elmenni. Az ittas vádlott azonban megrángatta a busz ajtószárnyát, kifeszítette azt, és barátnőjével a buszról leszállva távoztak.

Mivel a férfi erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen, így ez a magatartás garázdaságnak minősül, amiért az ügyészség szerint akár két év szabadságvesztés is kiszabható.