Nem kapott helyiséget a Pécstől a jótékonysági egyesület

2018. augusztus 17. 12:55 2018. aug. 17. 12:55

Becsületkasszás boltot nyitott volna a pécsi Nő az Esély Egyesület, az ismert jótékonysági civil szervezet, amelynek aktivistái mindenhol ott vannak, ahol a városban vagy környékén felüti a fejét a nyomor. De sikerült?

A témában csütörtökön az RTL híradója forgatott riportot. Ebből kiderült: becsületkasszás boltot nyitna a kapott adományokból a Nő az Esély nevű pécsi, mélyszegényeket segítő egyesület. A boltban ruhát, műszaki cikkeket, bútort vehetnének a rászorulók, a bevételből tartós élelmiszert vásárolnának, amit később adományként osztanának ki.

A civileknek egy cég ajánlott fel egy raktárat, helyiség tömve van ruhákkal, cipőkkel, de akad itt sok minden más is. Arra azonban az egyesület szintén nem dúskáló vezetőinek már nem telik, hogy minden rászorulóhoz személyesen juttassák el az adományokat. Mint ismert: nemrég tönkrement a civil szervezetet jegyző pár, Máy Anita és Garzó Gábor autója, ekkor ők kértek és kaptak is segítséget.

Garzó az RTL híradójának arról beszélt: mivel az egyesületük sem állami, sem másmilyen támogatást nem kap, lehetőségünk sincs arra, hogy mindenkinek személyesen juttassák el az adományokat. Ezért szeretnének egy adományboltot nyitni, ahova betérhetnek azok a családok, akiknek szükségük van ezekre az holmikra és ott kedvükre tudnak válogatni. A boltban terveik szerint ruhaneműt, műszaki cikkeket, bútort lehetne kapni.

A boltnak becsületkassza jelleget szántak Garzóék, a befolyt összeget szintén rászorultaknak szánt tartós élelmiszer vásárlására költenék.

Mindehhez a fideszes vezetésű pécsi önkormányzathoz fordultak segítségért, azt kérték két hónapja, hogy ingyen kaphassanak egy helyiséget.

A város válaszát az RTL témában feltett kérdéseire változtatás nélkül közöljük:

„A pécsi önkormányzatnak nem áll módjában térítésmentesen üzlethelységet a kérelmező rendelkezésükre bocsátani. Erről értesítést kapott a kérelmező is.”