Az apa szerint 13 éves kislányával fajtalankodott a volt dombóvári roma vezető

2018. augusztus 17. 13:35 2018. aug. 17. 13:35

Szemtanúk és videófelvételek szerint rendőrök vették őrizetbe péntekre virradó éjjel H. Elemért, volt dombóvári roma önkormányzati elnököt, a Fideszhez közel álló helyi politikust. Egy édesapa elmondása szerint a kocsijában késsel próbálta 13 éves kislányát szexuális aktusra kényszeríteni. Helyi vezetők szerint nem az első és nem is a második eset volt, érintetteket keresnek.

Szemtanúk és videófelvételek szerint rendőrök vették őrizetbe péntekre virradó éjjel H. Elemért, volt dombóvári roma önkormányzati elnököt, a Fideszhez közel álló helyi politikust. Egy édesapa elmondása szerint a kocsijában késsel próbálta 13 éves kislányát szexuális aktusra kényszeríteni. Helyi vezetők szerint nem az első és nem is a második eset volt.

A Facebookon még élő videóban is közvetítették, ahogy rendőrök őrizetbe veszik H. Elemért – ezt azóta törölték, mert személyiségi jogokat sért.

A férfi a helyi Fidesz nagy támogatója és ez kölcsönös. Az ügy kipattanásakor a város polgármestere Facebook-oldalán arról írt, hogy

„Az éjjel letartóztattak egy helyi közéleti személyt, akivel kapcsolatba hozható, hogy egy 13 éves kislányt rontott meg.” És arról is: a férfi „a FIDESZ-KDNP belső köreihez tartozik, többször kijelentette, hogy indul a következő önkormányzati választáson, melyet egyszer sem cáfoltak a helyi fideszesek”.

A Dombó TV stábjának nyilatkozott a megrendült édesapa. Arról számolt be: 13 éves kislánya elmondása szerint a férfi belülről bezárt autójában kést szorított a kislány nyakához és azt követelte tőle, hogy vegye le a bugyiját, miközben azzal fenyegette: ha bárkinek el meri mondani, az egész családját megöli. Az apa beszámolója szerint a férfi más előkészületeket is tett, hogy szexuális aktust létesítsen a lánnyal, ám utóbbi még ezelőtt kiszabadult az autóból.

Szemtanúk szerint a rendőrök szinte darabjaira szedték a közéleti szereplő autóját, feltehetően DNS mintákat kerestek, éjjel pedig őrizetbe is vették.

Az apa elmondta azt is: a kislányt rendkívüli módon megviselték a történtek, teljesen megváltozott, pszichológushoz is vitték, aki szerint szinte teljesen bizonyos, hogy mindenben igazat mondott.

A roma önkormányzat mostani vezetője, Ligorovics Zsolt szintén a helyi tévé stábjának arról beszélt: H. Elemérnek ez nem az első ilyen ügye lehetett, konkrétumként egy 2015-ös esetet említett meg. Akkor elmondása szerint egy magyar családot ért hasonló atrocitás, az érintett állítólag az édesanyát fenyegette meg, hogy ha bármi napvilágra kerül, „az egész család feje kosárban végzi”. Ligorovics arra kérte az érintetteket: jelentkezzenek nála, a polgármesternél vagy a hatóságoknál, és segítsék felderíteni ezt az évek óta húzódó szörnyű ügyet.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben későbbre ígért tájékoztatást.