Tóth: „Gyűlölség” helyett alázat és küzdelem a jogokért

2018. augusztus 20. 11:26 2018. aug. 20. 11:26

Szent István királyunk Nyugat-Európát választotta, a szocialisták szerint ez a követendő - erről beszélt Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője a nemzeti ünnep alkalmából közzétett üzenetében hétfőn.

Augusztus 20. nem csak egy hosszú hétvége tűzijátékkel, hanem annak az ünnepe, hogy Szent István több mint ezer éve megalapította a magyar államot és egyúttal a Nyugathoz tartozást választotta - mondta Tóth Bertalan.

Szent István intelmei szerint egy király legfőbb erénye az alázat, nem pedig a gőg, vagy a "gyűlölség". Ma azonban Magyarországon egy olyan, kereszténydemokráciát hirdető kormány van, amely megbélyegzi a jogvédőket, rendőröket küld a hajléktalanokra, és rátámad a független igazságszolgáltatásra. Ezzel a politikával 600 ezer honfitársunkat üldözték el az országból - mondta az ellenzéki politikus.

Az MSZP a Szent István által kijelölt, Nyugat-Európába vezető utat tartja helyesnek - tette hozzá.

"Küzdeni fogunk a devizahitelesek jogaiért, érdekeiért! Küzdeni fogunk azért, hogy családok ne veszítsék el az otthonukat, és küzdeni fogunk azért, hogy a magyar fiatalok, akik elhagyták ezt a hazát, mielőbb térjenek vissza. A mi politikánk erről szól" - üzente augusztus 20-a alkalmából az MSZP vezetője.