Már az önkormányzaté a Magasház telke, de a beígért játszótér még mindig sehol

2018. augusztus 28. 12:00 2018. aug. 28. 12:00

Úgy tűnik, már a pécsi önkormányzaté az egykori Magasház telke, ám játszótér, kávézó és az egyéb, 2016 óta többször beígért dolgok még mindig nem nőttek ki az egyre kopárabb földből.

Mint ahogy arra sokan emlékeznek, 2016 novemberére bontották le a pécsi Magasházat, és Fazekas Orsolya,a terület fideszes önkormányzati képviselőnője, valamint Csizi Péter fideszes országgyűlési képviselő már akkor beígérték, hogy kávézó, park, játszótér, emlékmű lesz az egykori épület helyén. A bontás végén úgy számoltak, a munkálatok 2017 őszén indulhatnak el, és 2018 tavaszára készülhetnek el vele (amikor véletlenül épp országgyűlési választás van/volt).

2017 nyarán már lehetett tudni, hogy csúszni fog minden, akkor ugyanis a telek még nem a pécsi önkormányzat tulajdonában volt, de aztán pár nappal a 2018-as országgyűlési választás előtt cikkeztünk arról, hogy továbbra sem látszik semmi a Magasház helyén.

Július elején a pecsiujsag.hu-n Páva Zsolt polgármester arról nyilatkozott, hogy nem ment minden rendben, ugyanis a park és a csatlakozó fejlesztésekre kiírt közbeszerzés első körben dugába dőlt, mert az ajánlattévők magasabb árat adtak meg a becsült költségnél. Akkor a városvezető úgy saccolt, ha rendben lemegy a megismételt közbeszerzés, akkor talán idén ősszel elindulhat az építkezés. (A jelenlegi tervek szerint a park és játszótér mellett egy kávézó is épül a terület déli részén, a környező területen a burkolatot és a parkolókat is megújítják, de lesz elektromos töltőállomás is az Egyetemvárosban annyira sűrűn közlekedő elektromos járműveknek.)

Július óta a helyzet annyiban már változott, hogy egy városházi előterjesztés szerint a terület már önkormányzati tulajdonba került. (Lehet, hogy már előtte is abban volt, csak ezt annyira nem kommunikálta a városvezetés.)

Arról egyelőre továbbra sem tudni, hogy miképp is áll a közbeszerzés, ezért a Pécsi STOP megkereste az önkormányzatot. Amint válaszolnak, újra jelentkezünk.