Zokniban, szakadó esőben szökött meg egy egyedül hagyott gyermek egy pécsi bölcsődéből - frissítve!

2018. augusztus 30. 12:24 2018. aug. 30. 12:24

Kiosont egy felügyelet nélkül hagyott kétéves kisfiú egy pécsi bölcsődéből, a gyermeken cipő sem volt, és átsétált az úton is egy buszmegállóba, miközben szakadt az eső. Információink szerint az ügyben feljelentést tettek kiskorú veszélyeztetése miatt. Lapunk úgy tudja, az érintett nevelő írásbeli figyelmeztetést kapott.

Megdöbbentő beszámoló száguld a Facebookon, melyet egy pécsi édesanya osztott meg nemrég. Mint írta, július 23-án délután felhívta a gondozónő, hogy menjen olyan gyorsan az intézménybe, amilyen gyorsan csak tud, már ott vannak a rendőrök, de minden rendben.

"Lefagytam. Rohantam..a bölcsi előtt villogó rendőrautó, odabenn 4 rendőr...a nevelőnő toporog és sűrű elnézés közepette magyarázza a bizonyítványát..miszerint alvásidőben egyedül hagyta kisfiamat az egyik szobában, aki felébredt és felügyelet hiányában KISÉTÁLT A BÖLCSŐDE ÉPÜLETÉBŐL...MERT UGYEBÁR NYITVA KELL HAGYNI! Ha már ez megtörtént, turbózzuk tovább....KIBALLAGOTT AZ UDVARBÓL IS MERT AZ TERMÉSZETES , HOGY NYITVA VAN A KAPU IS! Na, és ha már odakinn van egy 2 éves kisgyerek, akinek ugyebár még nincs veszélyérzete, HALÁL NYUGODTAN ÁTSÉTÁL A NÉGYSÁVOS BÁLICSI ÚTON!*"

- írta a szülő, hozzátéve, hogy hogy a buszmegállóban egy férfinak tűnt fel, hogy nem teljesen normális az, hogy egy kétéves gyermek szétázva, zokniban ácsorog. Ő hívta a rendőröket és a mentőket.

(*= a Bálicsi út nem négysávos, ezt a poszt alatti kommentek között meg is jegyezték az anyukának, de a történet szempontjából ez lényegtelen - szerk.)

A Pécsi STOP úgy tudja, hogy az eset valóban megtörtént úgy, ahogy az édesanya leírta, és a gyermek a Bálicsi út 29. szám alatt működő három mini bölcsőde egyikéből sétált ki. Lapunk úgy értesült, az érintett nevelő írásbeli figyelmeztetést kapott az eset miatt. Információink szerint az esetből rendőrségi ügy lett, de a hatóság azt állapította meg, hogy nem beszélhetünk kiskorú veszélyeztetéséről.

Az ügyben megkerestük a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot, amint kapunk tőlük választ, közöljük.

Frissítés: mégis nyomoz a rendőrség

Megkeresésünkre a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság azt válaszolta, hogy a fenti esettel összefüggésben a Pécsi Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt nyomoz. Az üggyel kapcsolatban a nyomozás érdekeire való tekintettel viszont további tájékoztatást nem közöltek.