A megkínzott állatokért gyújtanak gyertyát Pécsett

2018. augusztus 30. 15:51 2018. aug. 30. 15:51

Ismét gyertyát gyújtanak azokért az állatokért a baranyai megyeszékhelyen, akiknek a szeretet és törődés helyett az emberi gonoszság és rosszindulat jutott osztályrészül. Az állatbarátokat a Széchenyi téren várják az erőszakmentesség világnapján.

Október másodika az erőszakmentesség világnapja, a dátum Mahatma Gandhi születésnapját jelzi.

A világnaphoz kapcsolódóan október 6-án a megkínzott állatokra emlékeznek Pécs szívében, az eseményt a minap hirdették meg a szervezők a Facebookon.

"Ismét gyertyát gyújtunk a megkínzott állatokért! Szeretnénk megmutatni, hogy a társadalom elítéli az állatkínzást, és változást szeretne az állatkínzási ügyekben visszatartó erejű, tényleges börtönbüntetések kiszabását a joggyakorlók részéről! Valamint a gyertyagyújtással felhívni a figyelmet a felelős állattartás fontosságára is, hiszen az állatvédelem a felelős állattartással kezdődik!"

- áll a leírásban, hozzátéve, hogy egymást érik a kegyetlen állatkínzásokról szóló hírek.

Sajnos Baranyában is számos felháborító eset történt. Egy kővágószőlősi férfi szomszédja féléves kiskutyáját lőtte szügyön, mert az átment a kertjébe. A kutya életét csak villámgyors orvosi beavatkozás mentette meg.

Egy komlói nő sebesült, nemrég megellett kutyáját annyira sem tartotta, hogy az állatorvos utasításának megfelelően cserélgesse a lábán a kötést, miután nem volt hajlandó rendelőbe vinni az állatot. A szuka és és egy kölyökkutya elpusztult, két kiskutyát viszont sikerült megmenteni, de leírhatatlan állapotban voltak.

Egy pécsi férfi lakótársa mindössze két hónapos kismacskáját bántalmazta, miután megrugdalta, berakta a fagyasztóba. A macsek túlélte a kínzást, de nem sokon múlt, hogy nem rokkant bele.

"Sajnos továbbra is kegyetlen állatkínzások derülnek ki, nincs visszatartó ereje a jelenleg hatályos állatvédelmi törvényben kiszabható büntetéseknek, hiszen nem szabják ki még azt sem, amit ki lehetne! Így következmény nélkül maradnak, és tovább folytatódnak ezek a szörnyűségek. A társadalom minél nagyobb összefogására van szükség az állatok védelmében, hogy végre elinduljon a VÁLTOZÁS! Minden jóérzésű emberre, minden állatbarátok szükség van ahhoz, hogy igazán nagy visszhangja legyen a békés, figyelemfelhívó demonstrációnak! Csak így érhetjük el, hogy a törvényalkotók és döntéshozók végre ne hagyják figyelmen kívül tűrhetetlen állatkínzásokat, a tömegével elhagyott állatok és az ivartalanítas megoldatlan problémáját."

- olvasható az október 6-án este hatra hirdetett esemény leírásánál. A szervezők mindenkit szeretettel várnak, leszögezték azonban, hogy a rendzvény politikamentes és pártoktól független.