Oltári szívás lesz most suliba járni Pécsett

2018. augusztus 31. 09:35 2018. aug. 31. 09:35

Szombaton beköszönt a naptári ősz első napja, mely egyet jelent azzal, hogy reggelente ismét dugig lesz a város suliba tartókkal. Pécs azonban úgy fel van túrva, mint talán az EKF óta sosem, ezért finoman szólva sem lesz egyszerű az ismét teljes fordulatszámon pörgő közlekedés. A BIOKOM egyenesen azt kéri, mindenki jóval korábban induljon el az iskola felé, mivel a "fennálló forgalmi korlátozások rendkívül kritikus közlekedési állapotokat okozhatnak bizonyos helyszíneken".

A cég megjegyzi, hogy szeptember első felében a Siklósi úton a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkálatai miatt továbbra is forgalomkorlátozások lesznek érvényben – az útépítési munkálatok miatt – mindez pedig torlódásokat is, így megnövekedett menetidőt eredményezhet az adott szakaszon. A szakemberek ezért azzal a remek ötlettel álltak elő, hogy

nemes egyszerűséggel kerüld ki a Siklósi úti felüljárót!

Mint írták, déli irányból a Légszeszgyár utca felé a Tüskésréti úton keresztül, Kertváros nyugati részéről pedig a Nyugati ipari út 6-os útvonal igénybevételével van lehetőség kerülőút használatára a Megyeri út zsúfoltsága esetén.

Itt még nincs vége, a következő helyszíneken számíthatsz korlátozásokra:

  • Magaslati úton közmű rekonstrukciót követő útfelújítás,
  • Surányi Miklós úton közmű rekonstrukció miatt.
  • Forgalmirend-változás lesz a következő helyszíneken:

    Esze Tamás utcában engedélyezett a Szent István tér felőli kihajtás, szem előtt tartva a környezet óvását, valamint a dinamikusabb belvárosi közlekedést. Ezentúl jelen szakaszon a gépjárművezetők részéről a védett övezetre vonatkozó behajtási jogosultságot szükséges igazolni.

    A keleti városrész forgalmát ugyanakkor megkönnyíti, hogy a Hegedűs János utca annak teljes felújítását követően hétfőtől ismét használható lesz.

    A BIOKOM Nonprofit Kft. szeptember 3.-át követően továbbra is kiemelt figyelemmel kíséri, valamint ellenőrzi Pécs város forgalmi helyzetét, annak alakulását és indokolt esetben további intézkedéseket kezdeményez, szükséges esetekben rendőri forgalomirányítás is zajlik majd.

    Szóval sok sikert, hideg élelem és nyugtató legyen nálad, ha kocsiba ülsz.