Elhunyt Spindler Béla, a Csiky Gergely Színház színművésze

2018. szeptember 1. 14:20 2018. szept. 1. 14:20

63 éves korában érte a halál. A színház saját halottjának tekinti Spindler Bélát, temetéséről később intézkednek.

Életének 63. évében (októberben töltötte volna be a 64. évét) elhunyt Spindler Béla Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész, Magyar Érdemrend lovagkeresztjének birtokosa, a Csiky Gergely Színház örökös tagja - adta hírül szombaton a Facebook-oldalán a teátrum.

"1978 és 2002 között a Csiky Gergely Színház társulati tagja volt, számtalan emlékezetes szerepben láthattuk, többek között ő volt Mágnás Miska, Tom Jones, Fóti alezredes a Kihallgatásból, Üvegcipő Sipos ura, Sweeney Todd, Fleet Street véreskezű borbélya. 2009-től ismét a kaposvári Színház színésze lett, 2014 óta a Csiky Gergely Színház örökös tagja.

Színművész Urat a Színház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkedünk! Emlékét szívünkben megőrizzük!"

- olvasható a Facebook-oldalon.

A Színház.org-on Lengyel Anna dramaturg visszaemlékezését lehet olvasni a művészről:

"Ő tanította meg nekem, mit jelent a próba: Az öreg hölgyben a polgármester szerepében úgy megcsinált egy jelenetet, hogy potyogott a könnyünk a röhögéstől. Ascher is megdicsérte, aztán azt kérte, na akkor nézzük meg még egyszer. És akkor Spindler valami egészen más, ám ugyanúgy érvényes, éppolyan vicces és nem kevésbé meggyőző megoldást mutatott."

Csiky Gergely Színház Kaposvár

Megrendüléssel tudatjuk, hogy Spindler Béla Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész, Magyar Érdemrend lovagkeresztjének birtokosa, a Csiky Gergely Színház Társulatának örökös tagja 63 éves korában elhunyt!...

(Címlapi kép: Facebook/Csiky Gergely Színház Kaposvár)