Jól viselkedtek, szabadlábra kerülhetnek a barátjukat megölő kaposvári diákok

2018. szeptember 3. 15:26 2018. szept. 3. 15:26

Lapértesülések szerint jó magaviseletük miatt büntetésük vége előtt feltételes szabadlábra kerülhet az a két egykori kaposvári diák, akik még 2008-ban ölték meg diáktársukat.

A Bors értesülései szerint novemberben feltételes szabadlábra helyezhetik azt a két kaposvári volt gimnazistát, akik 2008 májusában ölték meg előre kitervelten egy osztálytársukat, aki amúgy a két fiú barátja volt.

A két, akkor 10. osztályos fiú előre kitervelte, hogy osztálytársukat iskola után egy tóhoz csalják, ahol vésővel és kövekkel agyonverték, majd vízbe dobták, a testre pedig köveket dobáltak, hogy elsüllyedjen. Az áldozat végül megfulladt, de a szakértők a testén talált 19 külsérelmi nyom alapján arra következtettek, hogy a fiú a sérüléseibe is belehalt volna.

A két fiút 2009-ben 14-14 évre ítélte másodfokon a Pécsi Ítélőtábla. Az MTI akkori híre szerint Krémer László, a táblabíróság tanácsvezető bírája azt is megjegyezte, hogy "bár a táblabíróság bírái hosszú évek óta tárgyalnak életellenes cselekményeket, csak elvétve találkoztak ilyen brutális, embertelen elkövetési móddal". A bíróság akkor 8 millió forintos kártérítést is megítélt a meggyilkolt fiú családjának.

A Bors úgy értesült, a jelenleg egy szombathelyi büntetés-végrehajtási intézményben raboskodó fogvatartott az intézményben jó magaviseletű volt, egyetlen büntetést sem kaptak, csak jutalmakat. Emiatt büntetésük vége előtt évekkel feltételesen szabadlábra kerülhetnek - írta meg a lap.