Így húztad le a gyereked a vécén

2018. szeptember 7. 12:07 2018. szept. 7. 12:07

[url="https://www.pecsistop.hu/tartalom/cikk/495830_nemzeti_gyasz_szaros_pelenkat_dobott_az_ut_szelere"]Szaros pelenkát eldobni[/url] neves svájci iskolában ugyanolyan jól meg lehet tanulni, mint itthon. A cél viszont nem ez: millió módon betonozza magát a mai magyar elit. Ezermilliárdokat örököl, a gyerekét rangos magániskolába járatja, drága külföldi kórházban rakják össze újra meg újra, közben a hullád egy romos kórház folyosóján oszlik, a gyerekedre meg rárohad az iskola és az oktatási rendszer. És ezt te akartad így.

Pici puha népünk legújabb pici felháborodásának tárgya a magyar oktatásról papoló, közben a gyerekeit félévente többmilliós magániskolába járató elitke körül buborékol halkan.

Pedig ez az egész tökéletesen beleillik a sémába. Ők ezer milliárdokat örökölnek, nekik nő az amúgy sem olcsó házuk, nekik a semmiből gyarapszik a cégbirodalmuk. Nyilván nem a semmiből, hanem abból amit a te jobblétedre adtak össze az uniós adófizetők.

Őket méregdrága külföldi kórházakban építik újra, ha nem, akkor meg félrelöknek a folyosón idehaza. Neked marad a romkórház, ahonnan komplett osztályok menekülnek már, mert nem bírja el az arcuk.

Az ő gyerekeik méregdrága külföldi magániskolában gyakorolják a szarospelenkahajítást, a tiéd a folyosón kerülgeti az esővizet gyűjtő vödröt.

A hátsó szándék viszont ennél is sötétebb. A magyar oktatási rendszer átalakítása évek óta nem szól másról, mint az egyirányúsításról, arról, hogy nem túl okos, de engedelmes gyerekek, leendő szavazók zuhanjanak ki az iskolapadról.

Sokszor elmondtam, elmondom most is: az én szememben bűnös minden tanár, aki ezt tétlenül végignézte. Nincsenek kevesen.

Szóval, bebetonozták a vagyonukat, az egészségüket, és közben a jövőjüket. A te gyereked, meg az enyém is azt tanulja rovásírással, hogy hogyan kell a padlón csúszni, nekik a statisztikák szerint is rosszabbul teljesítő állami oktatás jut, már a gimnáziumba is csak keservesen juthat be. Ha bejutott és felemeli a szavát, a teljes hatalmi struktúra lesújt rá, mint most Szekszárdon.

Az övé versenyképes tudást szerez rangos iskolában, hogy milyen pénzből, azt most hagyjuk is. A tiédet engedelmeskedni tanítják meg keresztény és nemzeti érzelmekre, az övét felvértezik minden tudással, amivel később viheti valamire.

Amikor felnőnek ezek a gyerekek, a tiéd meg az övé, szerinted kié lesz a jó állás, a klassz karrier, a befolyás, a hatalom?

Bizony hogy az ő gyerekéé. És nem azért, mert ő így akarta, hanem mert te is.