Családok éve, zeneszüret – így is lehet

2018. szeptember 8. 17:10 2018. szept. 8. 17:10

A kormány eddig majdnem 1400 család kilakoltatásával ünnepelte a Családok évét. Ám Pécs mindig is különleges volt: itt a zenéé a főszerep, meg a gyerekeké. Ha már Családok éve, akkor a Zeneszüret Fesztivál vasárnap gyermek(központú) programokkal zárul.

2018 a családok éve, ezt tudjuk, bár a kormánynak sikerült nullára vagy az alá amortizálni a remek szlogent azzal, hogy százával lakoltatják ki a devizacsapdában hagyott családokat.

Na de hagyjuk a bút, a Családok évének azért van napos oldala is. A Filharmónia Magyarország pécsi Zeneszüret Fesztiválján szeptember 9-én 10 órától például fergeteges családi napra vár mindenkit a Széchenyi téren.

A Mosolyország és a Filharmónia csapatának jóvoltából öt helyszínen játszhatnak, pecséteket gyűjthetnek, kitölthetik a Filharmónia kvízt, a végén a szerencsésekre Filharmóniás ajándékok várnak. Reggeltől délutánig rengeteg ingyenes programmal készülnek: ringató, gyermek-, ifjúsági hangversenyek, vetélkedő, kvíz, ugrálóvár, csillámtetoválás, szélforgó, papír girland, újrahasznosított játékok készítése, gokart, arcfestős bohóc és sok más meglepetés várja a kicsiket.

Vasárnap délután a Desszert bérletnek köszönhetően megtudhatják, hogy mit is csinál egy karmester és mitől különleges egy szimfonikus zenekar, meg némi édesség és harapnivaló is akad majd.

Felnőtt(ebb) játék is lesz: Pécs különböző helyszínein csendülnek fel a dallamok, aki lefotózza a produkciót, feltölti a Facebookra, vagy az Instagramra #filharmonia felirattal értékes koncertjegyeket, ajándékokat nyerhet.

A Zeneszüret záró koncertjét a Bazilikában tartják, fél nyolctól az Angster bérlet soron következő hangversenye Kéméndi Tamás és Kovács Szilárd előadásában szólal meg.