Egy év próbára bocsátották a drávapiski polgármestert

2018. szeptember 10. 12:05 2018. szept. 10. 12:05

Hosszas, egymásnak ellentmondó bírósági ítéletek után egy év próbára bocsátottak egy baranyai polgármestert, aki azt állította korábban egy rádióinterjúban, hogy a baranyai rendőrség bizonyítékokat tüntetett el. Lapunk úgy értesült, Mali Zoltánról, Drávapiski első emberéről van szó.

A Somogy Megyei Főügyészség közleménye szerint egy rádióinterjúban valótlan és rágalmazó kijelenést tett a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenységével kapcsolatban egy baranyai polgármester, aki azt állította, hogy számos olyan esettel találkozott, amikor maguk a rendőrök tüntették el a bizonyítékokat.

"A bűnügyben a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt emelt vádja alapján az elsőfokú eljárást a Pécsi Járásbíróság folytatta le, melynek során a bíróság a valóság bizonyítása keretében vizsgálta a vádlott tényállítását, azonban annak bizonyítása, hogy az interjúban állított rendőri visszaélés megtörtént volna, sikertelen volt, ezáltal a bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki.

A másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék azonban az elsőfokú bíróság döntésével nem értett egyet és a vádlottat felmentette.

Az ellentétes bírósági döntések miatt a Somogy Megyei Főügyészség másodfellebbezést jelentett be, így a jogerős döntést a harmadfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla hozta meg.

A Pécsi Ítélőtábla az ügyészi álláspontot osztva arra a megállapításra jutott, hogy a vádlott javára lefolytatott valóság bizonyítása nem vezetett sikerre, ezáltal a vádlott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra tett becsületcsorbító tényállításával megvalósította a nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségét.

A Pécsi Ítélőtábla a bűnösnek kimondott polgármestert 1 évre próbára bocsátotta" - olvasható a közleményben.

A Pécsi STOP információi szerint szóban forgó polgármester nem más, mint Mali Zoltán, Drávapiski első embere.