Előzetesben a férfi, aki közel 30 kiló fűvel bukott le Udvarnál

2018. szeptember 12. 10:59 2018. szept. 12. 10:59

A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy szerb állampolgárságú férfi letartóztatását egy hónapra különösen jelentős mennyiségű kábítószerre, az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2018. szeptember 8-án, a reggeli órákban az udvari határátkelőhelyen jelentkezett belépésre Horvátország irányából az általa vezetett, tulajdonában álló gépkocsival. A gépkocsi átvizsgálása során, a padlólemez alól huszonhét fóliába tekert csomag, összesen több mint 28 kg kannabisz gyanús, szárított növényi törmelék került elő.

57 milliónyi kábszival bukott meg a futár - videó

A szag buktatta le azt a szerb férfit, aki közel 30 kiló marihuánát próbált behozni Udvarnál az országba a hétvégén. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy szerb állampolgárral szemben.

Az öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményre, valamint arra figyelemmel, hogy a gyanúsított magyarországi tartózkodási hellyel nem rendelkezik, alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, illetve a bizonyítást nehezítené, meghiúsítaná.

A bíróság határozata végleges, mert azt az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vették.