Idén még biztos szívás lesz a Mecsekoldalban autózni

2018. szeptember 12. 12:25 2018. szept. 12. 12:25

A Tettye Forrásház Zrt. úgy saccolja, október vége-november elejére készülhetnek el az ivóvíz- és szennyvízhálózat felújításával, utánuk pedig az önkormányzat kezd aszfaltozni. A városháza szerint még idén visszaállhat a normális forgalmi rend a Surányi és Magaslati úton. A Bálicsi úti tehermentesítő is télre várható.

Február óta zajlik a Tettye Forrásház Zrt. ivóvíz és szennyvízhálózati rekonstrukciója a Mecsekoldalban, azóta szakaszosan többe helyütt volt már lezárva a Magaslati, a Surányi és az Angster út is. A közlekedés nem egyszerű, az arra futó buszok közül a 31-es, 32-es, 32Y, 34Y és 35Y, valamint az éjszakai 932-es több megállót is kihagy már április közepe óta.

A bama.hu cikke szerint a káoszos közlekedési helyzet ebben az évben még biztos fenn fog állni, ugyanis a Tettye Forrásház Zrt. úgy tájékoztatta őket, hogy a rekonstrukciós munkálatokkal október vége-november elején végeznek várhatóan a Surányi úton. Ha nem közbe bármilyen időjárási anomália.

Ám utánuk érkezik az önkormányzat, amely a Tettye által aszfaltszintig ideiglenesen helyreállított utak rekonstrukciójának áll neki. A városháza a lapnak arról írt, hogy "várhatóan a Magaslati és a Surányi útra is idén aszfalt kerül, és visszaadják a forgalomnak ezeket teljes szélességben még ebben az évben."

A Mecsekoldal másik "végén" a Bálicsi úton sem készült el iskolakezdésre a már sokszor beígért mentesítőút. Ott a legutolsó tervek szerint november 30-án lehetnek készen a beruházásokkal.