Hadházy keményen nekiment az LMP pécsi társelnökének

2018. szeptember 12. 15:20 2018. szept. 12. 15:20

Hadházy Ákos pártból kilépett egykori LMP-s politikusként elég keményen nekiment Keresztes László Lórántnak a Sargentini-jelentés kapcsán mutatott dolgai miatt. A párt volt képviselője szerint az LMP lefeküdt a Fidesznek.

Elég keményen beleszállt Hadházy Ákos független, korábban LMP-s országgyűlési képviselő volt pártjának új társelnökébe, a pécsi Keresztes László Lórántba.

Hadházy Keresztes keddi, a Sargentini-jelentés kapcsán adott nyilatkozatát bírálta, mivel a társelnök arról beszélt, hogy pártja nem fogja megszavazni az Európai Parlamentben a jelentés elfogadását, mert nem lehet a magyar embereket a kormány súlyos hibái miatt.

A független képviselő a következőt írta a Facebook-bejegyzésében:

"Nehéz ezt kimondani, de az LMP-ből egy gyáva és megalkuvó párt lett. Elmondja az utódom, hogy a Sargentini jelentést nem tudja cáfolni, de mégsem fogják megszavazni.

Emögött persze egyetlen félelmük áll: rettegnek attól, hogy a kormánypropaganda majd nemzetárulónak nevezi őket és esetleg legközelebb nem közöl nagyinterjút az Elnök Úrral a Magyar Hírlap.

Ahelyett, hogy küzdenének ellene, lefekszenek a propagandaszörny előtt, hanyattvágják magukat, felteszik a lábukat és lihegve csóválják a farkukat.

Pedig csak annyit kellene elmondani: a Sargentini jelentésért mindannyian felelősek vagyunk. A kormány azért, amit tett. Az ellenzék azért, mert hagyta. A problémáinkat nem Európa fogja megoldani, de ha ilyen ellenzékünk lesz, akkor biztosan nem is mi."

Hadházy a bejegyzését még annyival frissítette később, hogy annak viszont örül, hogy Szél Bernadett volt társelnök nyíltan elhatárolódott az LMP döntésétől.