Csizi Péter akár a Parlamentbe is visszakerülhet

2018. szeptember 13. 09:57 2018. szept. 13. 09:57

Hiába veszítette el a választók és pártvezetés bizalmát is, Csizi Péter, akiről egyelőre azt sem tudni, éppen mivel foglalkozik, akár a parlamenti székbe is visszaülhet.

Lemond parlamenti mandátumáról Balog Zoltán, ezt a fideszes képviselő szerdán a kormánypárti frakciók velencei tanácskozásán jelentette be. Balog Zoltán az MTI-nek elmondta, mandátumáról elsősorban azért mond le, mert egyháza, a Magyarországi Református Egyház és a gyülekezete visszahívja szolgálatba, és ez az egyház törvényei szerint összeegyeztethetetlen képviselői munkájával.

Eddig az alaphír. Amitől viszont ez Pécsett igazán izgalmas lesz, az, amint a SzabadPécs is rámutatott, hogy a pártlistán Csizi Péter a következő, így az elvileg büntetőhelynek számító helyezése akár parlamenti széket is érhet.

Azaz, hacsak a párton belül meg nem győzik, hogy mégis csak jobb neki a Tisztelt Házon és a politika fősodrán kívül, akár újra képviselő lehet. Abból a politikusból, akit nem csak a szavazók, de maga Orbán is megbüntetett a pécsi balhék miatt.

Mindenesetre kíváncsian várjuk.