Ugrott a jótékonysági bál, nem gyűlik a pénz tartós élelemre

2018. szeptember 13. 16:16 2018. szept. 13. 16:16

A jelek szerint tovább szívatják a nehéz sorsú pécsi és baranyai embereken rendszeresen segítő Nő az Esély Egyesületet. Jótékonysági bált tartottak volna, ám a 10 ezres bérleti díjról kiderült: az óránként értendő egy olyan teremre, ahol éppen se áram, se tiszta terítő nincs.

A szombatra tervezett, ám végül elmaradó jótékonysági batyusbál körülményein felháborodva az egyesület alelnöke, Garzó Gábor fordult a nyilvánossághoz.

Mint mondta, az eseményt egy hónapja kezdték szervezni. A bál bevételéből tartós élelmiszert vettek volna rászoruló gyermekeknek és családoknak. Ezért egy hónappal ezelőtt hivatalos levélben fordultak Pécs polgármesteréhez, hogy tekintsen el a bérleti díjtól. Helyszín gyanánt a szabolcsfalui közösségi házat szemelték ki, amely egy önkormányzati intézmény kezelésében van.

Garzó elmondta: az első pofon az volt, hogy Páva Zsolt egy hónap alatt válaszra sem méltatta őket, ezért megpróbálták piaci alapon. Telefonos egyeztetés nyomán számukra az derült ki: nettó 10 ezer forintért tudják kivenni a termet.

Közben Garzó Gábort elmondása szerint üvöltve hívta fel a közösségi ház gondnoka, amiért őt nem vonták be az egyeztetésbe. A rosszízű beszélgetés vége az lett, hogy Garzó szerint a gondnok úgy tette le a telefont, hogy ő majd tesz róla, hogy ne legyen ott semmiféle bál.

Csütörtökön ment az egyesület vezetése szerződést kötni a terembérletre. Ekkor azonban kiderült, hogy a 10 ezer forintos terembérlet óránként értendő, így összesen 70 ezer plusz ÁFÁ-ért kapták volna meg a termet. Ezt ott helyben 30 ezerre sikerült lealkudni. Garzó Gábor elmondása szerint itt derült ki az is, hogy a kiszemelt teremben nincs áram, csak egy generátor, ami állítólag szintén nem túl megbízható, és tiszta asztalterítőt se tudnak adni.

Garzó Gábor ezek után döntött úgy, hogy elállnak a báltól, ilyen körülmények között inkább nem szervezik meg.

- Rászoruló embereknek gyűjtöttünk volna pénzt, de érezhetően diszkriminálnak minket, előbb a szociális bolt ötlete ment fuccsba, most meg ez – nehezményezte Garzó.