Pihenni akar, nem lesz inkább országgyűlési képviselő Csizi Péter

2018. szeptember 13. 20:26 2018. szept. 13. 20:26

Nem ül be Balog Zoltán megüresedett parlamenti helyére Csizi Péter, ezt maga a Mellár Tamással szemben alulmaradt volt országgyűlési képviselő árulta el csütörtökön. Döntését azzal indokolta, pihenésre van szüksége.

Még szerdán jelentette be Balog Zoltán fideszes képviselő, hogy lemond parlamenti mandátumáról. Balog az MTI-nek azt mondta, azért döntött így, mert egyháza, a Magyarországi Református Egyház és a gyülekezete visszahívja szolgálatba, és ez az egyház törvényei szerint összeegyeztethetetlen képviselői munkájával.

Kézenfekvő kérdés volt, hogy a Balog Zoltán által hagyott űrt a tavaszi országgyűlési választáson Mellár Tamással szemben alulmaradt Csizi Péter tölti-e be. Csizi ugyanis pont a parlamenti képviselőség előtt tanyázik a pártlistán, Balog listáról került be a parlamenti patkóba, új választást ezért nem kell kiírni.

Csizi Péter, akiről a tavaszi bukta óta szinte semmit nem lehet tudni, csütörtökön a Pécsi Újságnak árulta el, hogy nem lesz parlamenti képviselő.

"Óriási megtiszteltetésnek tartom az országgyűlési képviselőséget, ami Istennek hála kétszer is megadott. Azonban most úgy érzem, pihenésre van szükségem, szeretnék a családommal, a kislányommal is több időt tölteni. Minderre figyelemmel most nem kívánok képviselő lenni"

- mondta a lapnak a volt pécsi alpolgármester.

(Címlapfotó: Facebook/Csizi Péter)