Fejre áll a Hunyadi utca közlekedése két hétre

2018. szeptember 14. 11:12 2018. szept. 14. 11:12

Szeptember 17-től mintegy két hétre vízvezetékcsere miatt egy sávra csökken a Hunyadi utca forgalma - közölte a Tettye Forrásház pénteken. A munkálatok miatt kerülőútra kényszerült a 44-es busz is.

A pécsi szolgáltató közlése szerint még augusztus végén tört el a Hunyadi utcában futó öntöttvas fővezeték, a feltörő víz mintegy 50 méter hosszan a burkolatot is megemelte.

A Tettye Forrásház szakemberei még aznap ideiglenesen helyreállították a hibát, a sérült aszfalt alatti 60 méternyi vezetékszakasz cseréjét és a végleges útburkolat helyreállítását azonban átütemezték, hogy ne akadályozza az iskolakezdést.

Ezek a munkálatok most kezdődnek. A tájékoztatás szerint a javítás miatt szeptember 17-én, hétfőn 8 órától lezárják a Hunyadi utca keleti (Mecsek felé haladó) sávját a Papnövelde utca – Megye köz közötti szakaszon. Az autós forgalom egy sávon biztosított, a 44-es busz azonban 8 órától terelőútvonalon közlekedik. (A Papnövelde utca után kimarad a Széchenyi tér, Mária utca, Szent Mór utca, Flórián tér megálló, helyette az István és Tettye utcában áll meg, majd az Ágoston tértől eredeti útvonalon halad tovább.)

A munkálatok körülbelül két hétig tartanak, a 44-es buszjárat várhatóan szeptember végén térhet vissza az érintett szakaszra. Az útburkolat helyreállítása az út kezelőjének elvárása és előírása szerint zajlik. A közlekedést tájékoztató táblák segítik.