Éééééés megjött a 14:40-es vonat Pécsre! Videó

2018. szeptember 16. 21:40 2018. szept. 16. 21:40

Kicsivel negyed tíz után. Arról, hogy micsoda botrányos ázsiai állapotokat teremtett a MÁV és az élet, egy olvasónk videója tanúskodik. A vonat teteje nem látszik rajta, de lehet, hogy ott is ültek.

Hat és háromnegyed órát lehetett ma utazni a Budapest-Pécs viszonylatban a MÁV szipi-szupi vonatán*. Akiket ez a szerencse ért, nem köszönték meg. Hogy miért nem, arról itt van olvasónk videója:

A MÁV honlapja szerint a Budapest–Pusztaszabolcs vonalon Iváncsa állomáson vágányzári munkavégzés közben a kivitelező egyik gépe leszakította a felsővezetéket. Emiatt Százhalombatta és Pusztaszabolcs között nem közlekedtek a vonatok, az utasokat vonatpótlók vitték. Az InterCity vonatok helyett Kelenföld és Pusztaszabolcs, a személyvonatok helyett Ercsi és és Pusztaszabolcs között vonatpótló buszokkal lehetett közlekedni.

Este tíz előtt a PTE és a Mecsek IC is borzalmas késéssel zakatolt a baranyai megyeszékhely felé. Előbbi 144, utóbbi 75 percet szedett össze a Vonatinfó szerint. A PTE InterCity érkezése a tervezett 20 óra 40 perc helyett 23 óra 6 perc, míg a Mecsek IC befutása a menetrend szerinti 22:40 helyett 23:58 percre csúszott.

(*korábban IC-ként jellemeztük a vonatot, a menetrend szerint viszont a 14 óra 40-es vonat, amin a videó készült, nem InterCity)

Frissítés: Este negyed 12 előtt Pécsre ért a fél hatos IC

A PTE IC-nek sikerült még a hajrában összeszednie 4 percet, így 148 perces spéttel, 23 óra 9 perckor érkezett meg a pályaudvarra. A Mecsek IC, melynek 22 óra 40 percre be kellett volna futnia Pécsre, 23 óra 5 perckor volt Dombóváron, és elméletileg 5 perccel éjfél előtt, 75 percnyi ráadással meg is érkezik.

Megtáltosodott a Mecsek IC: éjfél előtt beért!

Mindössze 69 perc késéssel, 23:50-re befutott a nap utolsó Budapest-Pécs járata is, aki az állomás közelében pecózik, az lehet, hogy még a vonatra szállás napján elérte úti célját. Akinek egy kicsit még kell közlekednie, az abban a tudatban hajthatja nyugovóra fejét, hogy vasárnap indult el Budapestről, és csak hétfőn ért Pécsre.