Kínos: Kocsis Máté LEOLTOTTA Hoppált a "nincs gyereked, nem számít a haza" Facebook-poszt miatt

2018. szeptember 17. 12:25 2018. szept. 17. 12:25

Miután Hoppál Péter véleménydiktatúrát emlegetve próbálta menteni a menthetetlent a múlt heti Facebook-megosztása után, amivel nem mást állított, hogy ha nincs gyereked, sem a jövő, sem a haza nem számít neked, onnan jött a kritika, ahonnan álmában sem számított rá. A volt kulturális államtitkárt Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezető-helyettese dorgálta meg.

Mint azt megírtuk, múlt héten, miután az Európai Parlament elfogadta a Sargentini-jelentést, Hoppál Péter egy meglehetősen kretén és csúsztató posztot osztott meg a Facebook-oldalán. A képen számos EP-képviselő, maga Judit Sargentini és Jean-Claude Juncker EP-elnök is látható volt, mindegyikük fotójára ráírva, hogy "NINCS gyereke". Hoppál azzal a szöveggel osztotta tovább a posztot, hogy

"Nekik nem számít a jövő, a haza, Európa, a keresztény kultúra. Csak a Carpe diem... Ennyi."

Ezen logika szerint ha nincs gyermeked, akkor neked bizony nem számít se a jövő, se a haza.

A poszt egyből nagyot ment a médiában, melyet Hoppál Péter némi ballib médiázással és véleménydiktatúrával reagált le, no meg azzal, hogy a Facebook-poszt alól bátran, egyenes gerinccel takarították el a kritikus megjegyzéseket, a tapló, a kormány szájíze szerinti hozzászólásokra viszont nem csapott le a cenzor.

Az igazi kínos fordulat hétfőn jött. Az Index ugyanis megkérdezte Kocsis Máté Fidesz frakcióvezető-helyettest, hogy mit gondol a Hoppál Péter által megosztott posztról. Kocsis pedig az alábbit mondta:

"Nem szerencsés ilyet írni, ezt elmondtam Hoppál képviselő úrnak is"

Kocsis szerint szép gondolat a gyerekvállalás és a családalapítás, de sok olyan élethelyzet van, amikor erre nincs lehetősége valakinek. "Minden konkrét gyerekvállalás, házasságkötés és családalapítás egy ember saját döntése, nincs ott keresnivalója politikai véleménynek" - mondta az Indexnek a Fidesz frakcióvezetője a Képviselői Irodaház előtt.

A lap hamarosan videót ígért minderről, majd azt is megmutatjuk.