Októberben csak Kelenföldig mennek a Pécs-Budapest vonatok

2018. szeptember 18. 17:24 2018. szept. 18. 17:24

Halaszthatatlan karbantartási munkák miatt októberben két hétre teljesen lezárják a Déli pályaudvart Budapesten. Emiatt a Pécsről a fővárosba zakatoló vonatok csupán Kelenföldig mennek, illetve a Budapestről a baranyai megyeszékhelyre tartó szerelvények is onnan indulnak.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága keddi tájékoztatása szerint október 4. és 17. között olyan halaszthatatlan karbantartási munkákat végeznek el a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az alagút rézsűjén, a támfalakon, a peronokon, amelyeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni. A karbantartást a nyári menetrend utánra időzítették, hogy a turisztikai szezon alatti balatoni utazásokat már ne érintse a vágányzár - tették hozzá.

A lezárás miatt leginkább érintett Budapest-Déli-Győr, Budapest-Tatabánya-Oroszlány, Budapest-Déli-Székesfehérvár, Budapest-Déli-Pusztaszabolcs-Pécs vonalszakaszokon közlekedő vonatok módosított menetrendje már megtalálható a vasúttársaság honlapján, a vágányzári hírek menüpontban.

A munkálatok miatt a Pécsről Budapestre tartó vonatok végállomása Kelenföld lesz, illetve ide kell majd menni, ha baranyai megyeszékhelyre tartó vonatra szállnál.

Ez még egy október 3-i menetrend a MÁV honlapján, itt még a Déliig mennek a szerelvények:

Október 4-től viszont Kelenföldön lesz a végállomás:

Éééééés megjött a 14:40-es vonat Pécsre! Videó

Kicsivel negyed tíz után. Arról, hogy micsoda botrányos ázsiai állapotokat teremtett a MÁV és az élet, egy olvasónk videója tanúskodik. A vonat teteje nem látszik rajta, de lehet, hogy ott is ültek. Hat és háromnegyed órát lehetett ma utazni a Budapest-Pécs viszonylatban a MÁV szipi-szupi vonatán*. Akiket ez a szerencse ért, nem köszönték meg.