Tolnában is falja gyermekeit a fülkeforradalom?

2018. szeptember 19. 14:07 2018. szept. 19. 14:07

Több jel is arra utal, hogy a Tolna megyei közgyűlés fideszes elnöke elmarta maga mellől egyik alelnökét, a hírek szerint már irodája sincs. A hivatalos válasz szerint minden rendben.

Voltak ügyek, de már nincs ügy

A Tolna megyei közgyűlés fideszes elnöke, Fehérvári Tamás körül mindig történik valami. Nemrég az derült ki, hogy nem csak hogy nehéz a nyomára bukkanni a gépkocsihasználata szabályozásának, ha valóban van ilyen, de egy ideje már sofőr hordja, van, aki szerint finoman szólva sem teljesen szabályosan.

Persze volt forróbb is a talaj. Egy nemrég lezajlott büntetőeljárásban is felmerült a neve. A gyanú szerint a dombóvári járási hivatal őrzésére és recepciós feladatainak ellátására 2013 szeptembere és 2014 januárja között kiállított teljesítés-igazolások valótlan adatokat tartalmazhattak.

A Tolna megyei főkapitányság indoklása szerint pedig Fehérvári Tamás volt az, aki a járási hivatal akkori vezetőjeként leigazolta a vállalkozói teljesítést. A rendőrség határozatában leírta: „megállapítást nyert”, hogy 2013 végén és 2014 januárjában a dombóvári polgármesterhez (aki a feljelentést megtette) forduló férfi órabérének kompenzálása céljából plusz óraszámokat tüntettek fel a jelenléti íveken, mintha két személy végezte volna a portaszolgálatot, holott mindig csak egy ember látta el a feladatot.

Leírták azt is: „a megoldást Fehérvári Tamás, a hivatal akkori vezetője javasolta, mivel ő hagyta jóvá a teljesítési igazolásokat”. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a volt biztonsági őrt és az őrző-védő cég vezetőjét. Még az is kiderült, hogy bruttó 691 ezer forint kárt okoztak. Sőt, a dokumentumban az is helyet kapott, hogy Fehérvári a teljesítési igazolásokat „jóváhagyta tudva azt, hogy az adatok nem felelnek meg a valóságnak”.

Aztán a volt biztonsági őr megváltoztatta a vallomását. A korábbit visszavonva elmondta: valójában nem voltak fiktívek az elszámolt órák, mert igazából ketten látták el a portaszolgálatot, ezeket az órákat számolták el így, valós teljesítés volt mögötte. A rendőrök indoklása szerint Fehérvári kihallgatása már okafogyottá vált, a csalás és a hamis magánokirat felhasználása már nem volt megállapítható, a nyomozást megszüntették.

A falánk fülkeforradalom

A Pécsi STOP úgy értesült: Fehérvárinak valamiért megromlott a kapcsolata a megyei közgyűlés egyik alelnökével, Kapitány Zsolttal. Úgy hírlik, elvonta jogköreit, mi több, már irodája sincs. Megpróbáltuk az alelnököt nemrég a megyei önkormányzatnál felhívni, de ott a fentieket megerősítve azt mondták: próbáljuk inkább mobilon.

Az ügyben megkerestük Fehérvárit is, a hivatalos válasz szerint természetesen minden rendben van, Kapitány a helyén, mondhatni a hídon, és természetesen jogkörei is vannak.

Persze ha mégsem így van, akkor az azért baj, mert úgy kap nagyjából félmilliós fizetést, hogy cserébe, ha nem is a saját hibájából, de nem nagyon tölti be a funkcióját, ami viszont felvetheti a hanyag kezelés gyanúját a megyei vezetésnél.