Akadálymentesítési projekthez keresnek mozgáskorlátozottakat Baranyában is

2018. szeptember 20. 12:40 2018. szept. 20. 12:40

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) projektje keretében több száz, olyan súlyosan mozgáskorlátozott embereket keres, akik folyamatos támogatás mellett megtanulják használni a személyre szabott eszközöket a mindennapi ügyintézésük során.

A MEOSZ felhívását csütörtökön a Mozgáskorlátozottak Baranya Megyei Egyesülete nyomán adta közre a pécsi önkormányzat. Mint írták, a "Korlátok nélkül - Mozgáskorlátozott emberek infokommunikációs akadálymentesítése" projekt keretében 600 súlyosan mozgáskorlátozott ember jelentkezését várják, akik egy hároméves együttműködési megállapodás keretében megtanulnák használni a speciálisan nekik készített eszközöket.

Ilyen eszköz például laptop vagy tablet mellett pl. egérkiváltó eszközök, speciális billentyűzet, kapcsolók, kommunikátor, tekintetkövető eszköz, stb.

"Célunk, hogy ezáltal is segítsük a közügyek intézését, a társadalmi felzárkózást és az önrendelkező életet. Az eszközök használatát helpdesk munkatársak is segítik. A programban sortársi tanácsadást is biztosítunk"

- áll a közleményben. A projektről bővebben szeptember 29-én 10 órakor lesz szó a Pécsbányatelepi Közösségi Házban (Pécs, Gesztenyés utca 17.)

További információ:

www.facebook.com/www.mbegy.hu/

http://mbegy.pe.hu/