Miközben megint hazudik a kormány, ezeket próbálja elfedni

2018. szeptember 25. 12:59 2018. szept. 25. 12:59

Miután az elmúlt hetekben Orbán Viktornak sikerült kétharmadot szereznie maga és kormánya ellen az EP-ben, még nagyobb fokozatra kapcsolt az állami propagandagépezet, mindenhonnan ömlik a fideszes rikoltozás. Mindeközben kiderült, hogy Orbán úgy röpköd az egy magángéppel a kedvenc focicsapata meccseire, hogy ez törvényileg nem annyira legális.

Mint ismert, szeptember 12-én Strasbourgban az Európai Parlament nagyobb kétharmaddal szavazta meg a magyar kormány miatti demokráciadeficitről készült Sargentini-jelentést, mint amekkora kétharmadot a Fidesz kapott itthon.

Ez rendesen ki is verte a biztosítékot a kormánypárti élcsapatnál, fürdős prostituáltakat megszégyenítő módon sikerült telesírni a sajá médiájukat, hogy itten minket elnyomnak. Orbán Viktornak meg hirtelen az kezdett el nem tetszeni, hogy akkor az uniós határőrizeti szervet megerősítenék - noha pár éve még emellett tört harcosan lándzsát.

A régebben kulturális államtitkári pozícióban is tetszelgő Hoppál Péter még egy képösszeállítást is megosztott, hogy lám, milyen érdekes, azok döntenek Európa sorsáról, akiknek nincs is gyerekekük - aztán persze többszörös kínos magyarázkodásba keveredett, amikor ezt azok is magukra értették, akiknek nincs gyerekük. Még Kocsis Máté fideszes frakcióvezető is leoltotta, hiába állított már másnap mást a pécsi képviselő.

A nagy siránkozás közepette azonban hamar kiderült, hogy a kormány nem hagyja magát, legalábbis itthon nem, hanem gyorsan kiszórnak a sajtó értesülései szerint közel 6 milliárd forintot egy "tájékoztató kampányra", mert a Sargentini-jelentés hazudik.

Az első reklámszpot hamarjában el is készült, és hát akkora csúsztatást sikerült benne elkövetni, amiért még az egykori Agitprop. osztály is könnyes szemmel és bonbonmeggyel köszöntené az elkövetőt, miszerint milyen jó tanítvány az ifjú padavan.

A reklám Orbán EP-beli felszólalásának egy kicsi részletével indít, miszerint most azért büntetik az országot (és nem a kormányt, holott pedig de, lásd följebb), mert a magyarok úgy döntöttek, hogy nem lesznek bevándorlóország. (Kár, hogy nem azt a részletet vágták be, mikor Orbán úgy kiröhögik az uniós testületben a beszéd alatt.)

Aztán jön a kötelező kék háttér előtt a kötelező Soros, előtte Guy Verhofstad belga és Judith Sargentini holland EP-képviselő, mint az aktuális nép ellenségei.

Az öt perc gyűlölet jegyében az ellenségkép felvillantása után még kell némi hazai vágóképezés a Mátyás-templomról és a határkerítésről (a malomalja és a fokos a gémeskútnál lihegő pulival már snassz, úgy tűnik), no meg tömegnek látszó fideszes népünnepéélyről. Mindeközben egy joviálisnak ható idősebb bácsihang azt nyivákolja a fülünkbe, hogy:

az Európai Parlament bevándorláspárti többsége el akar hallgattatni minket, mert kerítéssel védjük hazánkat és Európát. Ne engedjünk a zsarolásnak!

Bocsánat, de ez nettó hülyeség. És nem is társadalmi célú hirdetés, ahogy az állami rádiókban kb. fél óránként lemegy. Ez egy manupalitív kormányhirdetés, mert a Fidesz 8 év után sem tud sok minden valódi eredményt felmutatni (az üresen álló többmilliárdos stadionok nem eredmény, csak mondom), viszont arra rájöttek, hogy ezek helyett még mindig könnyebb az idegengyűlöletre bazírozni.

Gyűlölködjön csak a magyar, addig sem figyel arra, hogy vajon honnan van pénze Orbán legkedvesebb vagyontárgyának, "Mészáros Lőrincnek" mindenféle luxushajókkal krúzolni az Adrián, vagy hogy miért is ciki, ha a kormányfő a nemzeti oligarchia jeles tagjának ajándékaként repked csilliárdos magángépen, hogy elmenjen focimeccseket nézni szerte a világban. Mert hogy törvényileg nem annyira egyenesen járt út ez, az is biztos. Bár ugye tudjuk, hogy minden törvénynek a készítője felé hajlik a "keze".

Ilyen és ehhez hasonló demokráciadeficitekről szól a fentebb már emlegetett és linkelt Sargentini-jelentés, nem pedig arról, amit a kormánypropaganda próbál lenyomni a torkunkon 0-24 órában. Inkább ezektől kellene megvédeni az országot.