Segítségnyújtás nélkül lelépett, miután elesett miatta a motoros

2018. szeptember 26. 10:16 2018. szept. 26. 10:16

Nem adta meg az elsőbbséget egy motorosnak egy autós kedd késő délután Siklóson, a figyelmetlenségből baleset lett. Az autós szó nélkül továbbhajtott, de hamarosan kopogtattak nála a rendőrök.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába szeptember 25-én 16 óra 38 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Siklóson, a Szent István téren egy segédmotor-kerékpárt vezető nő elesett.

A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy egy gépkocsi úgy hajtott ki egy parkolóból, hogy nem adott elsőbbséget a jobbról érkező segédmotor-kerékpárosnak. A motoros azért, hogy elkerülje az ütközést fékezett, majd elesett és könnyebben megsérült.

A gépkocsi vezetője továbbhajtott a baleset helyszínéről anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a motoros megsérült-e, illetve a segítségét sem ajánlotta fel.

A rendőrök két órán belül beazonosították, majd lakásáról előállították a gépkocsit vezető 60 éves helyi férfit, aki gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Siklósi Rendőrkapitányság.