Félmillió szavazót veszíthetett a Fidesz

2018. szeptember 26. 14:29 2018. szept. 26. 14:29

Az áprilisi választások előtti állapotokhoz képest 7 százalékponttal csökkent a Fidesz támogatottsága a legfrissebb felmérések szerint. Ez félmillió szavazót jelent, ők azonban nem rohanták meg a jelenleg egy számjegyű (!) támogatottságon álló ellenzéki pártokat, hanem a bizonytalanok táborát erősítik.

A felmérést a Medián készítette, a teljes anyagot a csütörtöki HVG közli nyomtatásban, de az Index már pár adathoz hozzájutott belőle.

E szerint a Fidesz támogatottsága 37 százalékra csökkent a teljes lakosság körében, ami hét százalékpontos gyengülést és mínusz félmillió szavazót jelent.

A Fidesztől elfordulók azonban a cikk szerint nem az ellenzéki pártokban látják a jövőt, hanem a bizonytalanok táborát gyarapítják. Ez a tábor ugyanis a felmérés szerint pontosan hét százalékponttal nőtt, jelenleg 31 százalékon áll.

Mielőtt azonban gondolatban megásnád a Fidesz sírját, csak mondjuk, az ellenzéki pártok támogatottsága külön-külön nem éri el a 10 százalékot.

A Medián szerint a legmasszívabb erőt a Jobbik képviseli 9 százalékával, de kőkeményen ott van a sarkában 8 százalékkal az MSZP, melyet a DK üldöz 6 százalékkal. Tőlük kissé lemaradva, a parlamenti küszöb alatt, három százalékon battyog az LMP. A négy párt együttes támogatottsága 26 százalékot tesz ki, azaz jelenleg a bizonytalanok csapata is veri őket népszerűségben, nemhogy a Fidesz. Van honnan építkezni, na.