Elképesztő: hátrányos helyzetű mosdó felújítására került sor!

2018. szeptember 27. 09:04 2018. szept. 27. 09:04

És nem csak hogy ez, hanem át is adják, ünnepélyesen, nem kisebb személy részvételével, mint Nagy Csaba, de meg még emléktáblát is kap a véce. Na nem kell megijedni, nem annyira a kormány pénzelte az elképesztő fejlesztést, mint az egyik háztartási kemikáliákat forgalmazó cég.

A Pécs közelében, a Mecsek lombjai között megbúvó alig 500 lelkes kis falu, Hetvehely igazi látnivalói, mint a kilátó, a tó vagy a nemrég átadott lombkorona tanösvény eddig éppen a településen kívül voltak, simultak bele vagy emelkedtek ki a tájból, ki-ki érdemei és funkciói szerint.

Mostanáig. Hamarosan ugyanis olyan fejlesztés ünnepélyes átadóján lehetnek jelen a kivételesen szerencsések, amely sutba vágja a természet és az ember munkájának minden eddigi hetvehelyi gyümölcsét.

Na nem valami kis stadionra kell itt kérem gondolni, vagy a lombkoronák közé épített korcsolyapályára, netán arra, hogy kivágtak egy darabot a Mecsekből, hogy lerúgott szovjet tankokkal rakják tele az irtást.

Nem, kérem, itt nagyobb dolgok történtek:

felújították

az iskolában

a mosdót.

Igen, nincs tévedés, itt bizony m.o.s.d.ó.f.e.l.ú.j.í.t.á.s. történt.

Nem kisebb szervezetek mozdultak meg a nemes cél érdekében, mint az Unilever Magyarország Kft. és a Klebelsberg Központ, és igen, Hetvehely csak az egyik a 4 (azaz NÉGY) iskolából, ahol idén megújult a mosdó! Nem véletlenül hívják a projektet Iskolamosdó Felújítási Programnak, alighanem. Csak tippelünk, de az elképesztően szakmai együttműködést úgy tudjuk elképzelni, hogy az iskolaközpont adta a nevét, a Domestos gyártója meg a pénzt, de lehet, hogy fordítva volt.

Nem, nem lehet, jobban végigolvasva az ünnepélyes átadásról szóló meghívót már teljesen biztos, hogy a Domestos volt a fizetővendég a projektben.

És ha már ennyire megújult egy ennyire elhanyagolt mosdó, akkor ott illik komoly neveket felsorakoztatni. Nem csak az iskola igazgatója és a település polgármestere, de maga Nagy Csaba is itt lesz, tudják, aki majdnem olyan jól számol az ujjain, mint Orbán Viktor, és aki nélkül a Mulatási élőben soha nem jutott volna el az Ormánságba.

Sőt, állítólag az emléktáblát – ami nélkül ma már vécét fel sem lehet újítani – egy MÁSIK országgyűlési képviselő, dr. Hörcsik Richárd avatja fel a Domestos menedzserével.

És hogy a sok szócséplés végére maradjon még egy kis igazán előremutató kontent is, íme a közlemény egyik zárómondata:

„Hazánkban 2015 tavaszán indult el az akció, mely egyszerre enyhít az iskolák problémáin és hívja fel a pedagógusok és a szülők figyelmét az iskolai illemhelyek higiéniájának fontosságára.”

Szóval, kedves tanárok, kedves szülők, nem ám összeszarni azokat a felújított hátrányos helyzetű vécéket!