Majd Orbán eldönti, mi számít törvénytelenségnek

2018. szeptember 28. 07:16 2018. szept. 28. 07:16

Lassan már itt tartunk ugyanis. Ahogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter reagált Orbán Viktor luxusrepülőzésére, ezt az irányt mutatja.

Mint ismert, a napokban cikkezett arról az Átlátszó, hogy egy ismeretlen tulajdonosú és osztrák bejegyzésű luxusrepülőgép és egy máltai, de eléggé offshore-gyanús hátterű luxusjacht feltűnően sokszor keresztezte egymás útját az utóbbi hónapokban, és itt rendre a Nemzeti Együttműködés Rendszerének szereplői is feltűntek.

Az egyik repülőzgetésen pedig magát Orbán Viktort is ki lehetett szúrni, de azt ezt firtató kérdésekre Havasi Bertalan sajtóelhárítónak sikerült még egy liternyi benzint öntenie a tűzbe:

Orbán Viktor a MOL-Vidi FC minden mérkőzésére el szokott menni. Az utazások során a focicsapat tulajdonosának vendége, és ugyanolyan módon utazik, mint a MOL-Vidi FC többi vendége. Ez eddig is így volt, és ezután is így történik majd. Mindez a magyar adófizetőknek egyetlen forintjába sem kerül.

Az azóta megjelent elemzések szerint ez számos problémát vet fel: miniszterelnökként ugyanis egy magángépen utazgatni, úgy hogy ezt a bevallott vagyonából nem tudja megtenni, eléggé ciki. De ha ajándékként fogadta el, az is ciki, mert az érték nagyobb, mint amennyit a törvény szerint elfogadhatna.

A szerecsenmosdatás természetesen beindult a kormányoldalról (miközben több ellenzéki párt feljelentést tett Orbán ellen):

  • Az Átlátszót Soros fizeti, tehát ez Soros kampánya a 2019-es tavaszi európai parlamenti választásra.
  • Gyurcsány sokkal többet utazott magángéppel miniszterelnökként, meg azóta is.
  • Orbán nem képviselőként utazott, tehát ez nem korrumpálódás.
  • Orbán csak "elfogadta" jóbarátja, Garancsi István repülőútra szóló meghívóját, mivel Garancsi Orbán kedvenc csapatának tulajdonosa. És ez barátság, nem korrumpálódás.
  • Aztán szerda este Hollik István KDNP-s kishuszárt dobták le az ATV-ben, hogy ott mantrázza eleget a "barátság", "politikai támadás Orbán ellen", "migránspárti Brüsszel", illetve "Soros György" kormánypártra ható Grabovoj-mantrákat.

    Csütörtökön viszont már miniszteri szinten ment a handabandázás, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter próbálta védeni és mosdatni a szerecsen mundért, néminemű önellentmondást is bevállalva a nagyobb pirospontért a gazdánál.

    Gulyás erős kezdéssel nyitott, szerinte a miniszterelnök majd eldönti, hogy beleírja-e a repülőutat a következő vagyonnyilatkozatába. Voltak még más nagy elszólásai is, de ez volt mind közül a legerősebb.

    Majd Orbán eldönti, hogy mi is számít törvénytelenségnek. Pont, mint egy kicsivel keletebbre Putyin. De hogy ez nem megvesztegetés, és nem is jogszerűtlen, se nem etikus, a a kormánypárt szerint olyan biztos, mint hogy a közbeszerzéseken általában Mészáros Lőrinc a befutó.

    Az, hogy Orbán Viktor egy milliárdos magángépén repült, valójában Soros György akciója

    Az, hogy Orbán Viktor egy milliárdos magángépén repült, valójában Soros György akciója - Erre a megfejtésre jutott Gulyás Gergely a kormányinfón. Az Átlátszó furcsa utazásokról szóló cikke miatt sok kérdés merült fel, de a miniszter szerint nem történt semmi törvénytelen.