Horrorbaleset: polgárőr találta meg a motoros leszakadt lábát Kozármislenynél

2018. szeptember 28. 10:05 2018. szept. 28. 10:05

Súlyos baleset történt csütörtökön Kozármislenynél, mely során egy motorosnak leszakadt a lába. Hogy nem lett tragédia, az azonnali, önzetlen segítségnek köszönhető.

Minderről a Mecsek Polgárőr Egyesület posztolt a Facebookon, soraikat mostanra rengetegen kedvelték, megosztották. Mint írták, fiatal kollégájuk, Rózsa-Bakacsi Ferenc súlyos balesetbe botlott munkából hazafelé menet (az egyik komment szerint a helyszín a kozármislenyi körforgalomnál volt). A baleset egyik résztvevője egy motoros volt, akinek egyszerűen amputálódott a lába.

"Kollégánk az amputáció helyét egy szabadnapos mentőssel szakszerűen ellátta! Az amputált végtagot megkereste és szintén fedő kötéssel látta el, majd a közeli üzemanyagtöltő állomásról hozott jégre helyezték. Ezzel nagy mértékben hozzájárult egy esetleges helyreállító műtét sikeréhez! A sérültet a mentők kiérkezéséig szóval tartotta, ezzel elkerülve az eszméletvesztést illetve az esetleges tragikus kimenetelt. A mentők kiérkezését követően pedig a forgalom elterelésében segédkezett látott el jelzőőri feladatokat!"

- áll a posztban.

Rózsa-Bakacsi Ferenc is posztolt a témában. Mint írta, köszöni a gratulációkat, jól esik.

"De rajtam kívül volt ott három nagyszerű ember és a kiérkező rendőr kollégák előtt le a kalappal :) Tisztelt autós társaim !!! Hozzátok lenne egy két mondat!!! Ha láttok egy balesetet nem el kellene menni a sérült mellet hanem segíteni kellene!!! Nagyon szomorú látvány volt hogy kb 50 autóból 3an álltunk meg..... :( Máskor állj meg!!!"

(Címlapfotónk illusztráció, forrás: Facebook/Mecseki Polgárőr Egyesület)