Elzavarták az önkormányzat emberei az Európai Ügyészségért aláírást gyűjtőket Szekszárdon

2018. szeptember 28. 16:09 2018. szept. 28. 16:09

Az önkormányzat emberei mutattak utat azoknak az aktivistáknak pénteken Szekszárdon, akik Hadházy Ákos ex-LMP-s képviselő kezdeményezése nyomán aláírásokat gyűjtöttek azért, hogy hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Az országgyűlési képviselő szerint az aktivisták kiebrudalása törvénytelen volt.

Mint arról korábban írtuk, a 2018. júniusa óta függetlenként politizáló Hadházy Ákos szeptember 20-án aláírásgyűjtési akciót indított. A betervezett egymillió aláírással azt szeretné elérni, hogy politikai nyomással kikényszerítse az Európai Ügyészséghez való csatlakozást. Hadházy aláírásgyűjtését a Parlamentbe függetlenként bejutott Mellár Tamás is támogatja.

A trafikmutyi bilijét borító Hadházy Ákos szeptember 28-án arról írt Facebook-oldalán, hogy nem ment zökkenőmentesen az aláírásgyűjtésük Szekszárdon. Állítása szerint az önkormányzat emberei teljesen törvénytelenül elzavarták őket, elkezdték lebontani az aláírásgyűjtő pultot, és feljelentést is tettek. Sorai szerint a jegyző törvénytelenül közterületfoglalási engedélyt, és ezért napi forintot követelne.

Hadházy szerint bonyhádi jegyző ugyanezt a törvénytelen eljárást alkalmazná. Hozzátette, arról lehet szó, hogy a Fidesz fél és ideges, a magyarok ugyanis tisztában vannak azzal, hogy az Európai Ügyészség véget fog vetni az EU pénzek korlátlan lopásának.