23 fokot hoz az október eleje

2018. szeptember 30. 10:30 2018. szept. 30. 10:30

Hétfőtől már októbert írunk, az időjárás azonban szerethetőbb lesz, mint néhány szeptember végi napon volt. A szakemberek szerint keddre egy hidegfront fut be, ami zavarhatja a csít, de összességében szép, napsütéses őszi napokra van kilátás, 23 fokot is mutathat a hőmérő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint október elsején, hétfőn északon és keleten felhősebb idő várható kevés, másutt változóan felhős lesz az ég több napsütéssel. Számottevő csapadék nem lesz, de főként keleten néhol gyenge eső esetleg lehet. A délkeleti, majd estétől a Dunántúlon az északira forduló szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul. A veszélyjelzési térkép is üres, ami jó hír.

Az Időkép szerint hétfő este viszont egy hidegfront fut be, ami kissé elrontja a keddet. Mint írták, a hét második napján sokfelé élénk, erős lehet az északnyugati szél, csak keleten, északkeleten maradhat mérsékelt a légmozgás. Ugyanakkor ez a hidegfront számottevő csapadékot nem hoz, gyenge eső, futó zápor átmenetileg csak egy-egy helyen fordulhat elő. Még enyhébb lehet a hajnal, a minimumok az ország legnagyobb részén 5 fok felett alakulhatnak. Napközben a Dunántúlon 15-18, máshol 19-22 fok közötti értékekre van kilátás.

Szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható. Főként az északi megyékben helyenként eső, zápor előfordulhat. A nyugatias szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul.

Csütörtökön kifejezetten szép idő várható. A szakemberek szerint gyengén felhős idő és csapadékmentesség jut a hét negyedik napjára. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

A péntek jelen kilátások szerint a csütörtököt másolja leginkább, ami jó. E szerint gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. Csapadék nem lesz. A déli szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.