Három fővárosi cég élére repíti Csizit a politikai mentőhelikopter

2018. szeptember 30. 20:39 2018. szept. 30. 20:39

A FŐKEFE, az ERFO és a KÉZMŰ nevű közhasznú cégek ügyvezetője lesz Csizi Péter. A társaságok a rehabilitációs foglalkoztatásban érdekeltek, ennek akár üzenetértéke is lehet a fideszes politikust illetően, de annyi biztos, hogy a NER nem hagyja hátra a sajátjait. Nem sokat hagyták pihenni szegényt.

Az e-cégjegyzék adatai szerint a három közhasznú kft-nél már bejegyzés alatt áll Csizi Péter ügyvezetősége. Attól nem kell tartani, hogy az egyébként szervesen összetartozó társaságok vezetéséért kevesebb pénzt kapna, mint az elbukott parlamenti képviselőségért. Igaz, így a politikai lobbitevékenység helyett a kefék, seprűk és egyéb csecsebecsék előállítását kell menedzselnie a megváltozott munkaképességű dolgozókat irányítva – ezt tekinthetjük afféle politikai rehabilitációnak is.

Ez egyben azt is jelenti, hogy bár mikor kiderült, mégsem csusszan be a parlamenti bársonyszékbe, arról beszélt a pécsi politikus, hogy pihenni fog, láthatóan mégsem hagyták sokat vitorlázni.

Ezt nyilván senki sem gondolta komolyan. A szociális munkás végzettségű Csizinek végül mégsem a szabadpiacon kellett megélnie, tippünk szerint nagyjából havi másfél milliós fizetésre számíthat a társaságok élén.

Ez azért izgalmas, mert a Bánki Erik emberének tartott Csizi Péterről sokáig úgy tűnt: nem csak a pécsi szavazók kegyét veszítette el, hanem Orbán Viktorét is, ami ma egyenlő az azonnali politikai elmúlással. A Fidesz országos listáján gyakorlatilag büntetőhelyet kapott a tavaszi választásokkor, választókörzetében legyőzte a független Mellár Tamás, és hát tavasz óta lebegett, mi is lesz vele.

Hát ez lett. Pécsett megbukott, körmére égett a botrányos buszbeszerzés (is), de hát ekkora falatot, mint a Pécset évekig irányító politikus, nem nyel le a NER a sajátjai közül, működik az ejtőernyőzés intézménye, egészen a fővárosig repítette Csizit a rendszer beépített hibaelhárító rendszere.

Bár innentől Csizi Péter elveszítette pécsi jellegét, azért igyekszünk továbbra is figyelemmel kísérni karrierjét.