Két hónapja hallgat a minisztérium a kaposvári színházigazgató miniszteri biztosságáról

2018. október 2. 14:04 2018. okt. 2. 14:04

Továbbra sem árulja el az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy milyen feladat miatt lenne miniszteri biztos a kaposvári színházigazgató, aki ezt állította még júniusban magáról.

Augusztus elején kérdezett rá a Pécsi STOP az Emberi Erőforrások Minisztériumánál (EMMI), hogy milyen feladat miatt lett a kaposvári Csiky Gergely igazgatója miniszteri biztos.

Fülöp Péter ugyanis a sonline.hu június 15-ei cikke szerint azt állította, hogy Fekete Péter kulturális államtitkár miniszteri biztosnak nevezte ki, ám feladatköréről bővebben nem nyilatkozott, mert hogy azt még nem ismerte akkor.

"Kérdésünkre Fülöp Péter megerősítette, hogy miniszteri biztossá nevezte ki Fekete Péter kulturális államtitkár. Ezt nagy kihívásnak, egyben lehetőségnek tartja a kaposvári színház számára. A konkrét feladatait még nem ismeri"

- olvasható a cikkben.

Fülöp Péter igazgató a Csiky Gergely Színház felújításának bokrétaavató ünnepén:

Csiky Gergely Színház Kaposvár

Csiky Gergely Színház Kaposvár added a new photo.

Feltett kérdéseinkre azonban a megadott törvényi határidőn belül nem kaptunk választ az EMMI-től. Sőt, lassan elmúlt két hónap, és azóta sem érkezett egy vak hang se sok a minisztériumtól.

A kinevezés tényét egyébként sem a Magyar Közlönyben, sem a Hivatalos Értesítőben, sem pedig a kormány honlapján nem lehet látni. Vagyis lehet élni a gyanúperrel, hogy maga a kinevezés sem történt meg hivatalosan.