Bréking: Bánki Erik a lábával görbítette a teret

2018. október 2. 14:38 2018. okt. 2. 14:38

Bánki Közpénzjelleg Erik olyat gyalogolt, hogy szabad szemmel még követni sem volt könnyű. Mondjuk természetes előfordulási helyükön sose látni annyira elfoglalt és rohanó fideszes politikusokat, mint az Index videóin, ahol éppen valami nagyon kínosat kérdeznek tőlük. Most Orbán ajándék röpködése és bizonyos nokiás dobozok közötti összefüggés volt a tét, Bánki nem csak nagyon fürge volt, de még frappáns is.

Mit szólnak a miniszterelnök magánrepülőzéséhez, különbözik-e ez attól, mintha Orbán kapott volna egy nokiás dobozt – ezt a kérdést igyekezett feltenni az Index stábja a Parlamentben és környékén fideszes politikusoknak.

Bánki Erik megint nagyot ment, szó szerint. A focista léptékkel is iszonyú tempót diktáló baranyai illetőségű politikus bármelyik olimpiai sztárgyorsgyaloglót kenterbe verte volna, amikor az Index stábja Orbán repcsizéséről kérdezte. A kollégák javára legyen mondva, állták a sarat.

A politikai pletykák szerint Csizi Pétert is feltaláló Bánki előbb ellentámadásba menekült („Tegye fel a kérdést azoknak a képviselőknek, akik Önöket finanszírozzák!”). Aztán azzal magyarázta irdatlan tempóját, hogy azt kérte, ha a stáb hagyná nyugodtan elmenni, majd mikor az alkotmányos tájékoztatási kötelezettségére figyelmeztették, akkor azzal válaszolt, hogy a „korrektül tájékoztató sajtónak” a rendelkezésére áll. Végül egy „viszontlátásra” sóhajjal a telefonjába és a térgörbületbe menekült a Parlament gazdasági bizottságának elnöke.

Bánki Erik korábban sem vette jó néven, hogy nem veszítette el közérdeklődésre számot tartó jellegét. A Parlament folyosóin, kihasználva a zegzugos, ámde otthoni terepet és a megyei másodosztályban eltöltött focista éveket szemkápráztató testcsellel hagyta maga mögött a 444 stábját.

A többiek sem voltak kutyák, ha Orbán baráti repülőútja került szóba. Lezsák Sándor szerint ő még csak nem is hallott erről a történetről, a szintén baranyai Hargitai János mentelmi bizottsági elnökként még nem találkozott az üggyel (muhhahahahaha, majd ha Polt Péter megy Orbánért, akkor – a szerk.). Még mindig a régióban maradva Süli Paks II János nem szereti a focit, így nem tudta az ügyet megítélni, bár szerinte ha egy repülő mindenképp felszáll, mindegy, hogy ő rajta van vagy nincs.

Pócs János megdöbbentő szófüzérrel örvendeztette a videó nézőit, nem véletlenül hagyták a végére a szerkesztők, Tarantino-film nem végződik ilyen ütősen. Szerinte az emberek kétharmada a Fideszre szavazott (már ez sem igaz, ugye), ezek közül az emberek közül sokan kaptak valamilyen állami támogatást, hát azért a barátságot már mégsem kellene velük megszakítani, hogy még egy ebédre se hívhassák meg az egyszeri politikust. Amúgy azon dolgoznak, hogy ne egy kőgazdag Garancsi István legyen, hanem nagyon sok, és szerinte jó úton haladnak.

Tanulságos videó volt.