Új név bukkant fel a pécsi polgármester-jelöltek palettáján

2018. október 3. 08:11 2018. okt. 3. 08:11

A Szabad Pécs tudta meg, hogy Péterffy Attila, a pécsi hőerőmű volt vezetője is megméretheti magát a soron következő pécsi polgármester-választáson. Egyelőre függetlenként tekint magára, de a lap szerint sokat nyomhat a latban, hogy alapító tagja Mellár új mozgalmának.

A Szabad Pécs hosszan taglalta a következő pécsi önkormányzati választások lehetséges polgármester-jelöltjeinek lehetséges névsorát. Szó esett a cikkben Kővári János és a Fidesz se veled-se nélküled jellegű pusztító románcáról és a kormánypárt lehetséges jelöltjeiről, akiknek habjai közül Vári Attila emelkedik ki, hogy a PSN Zrt., majd az országos vízilabda szövetség után a város élére álljon. Talán.

Jóval biztosabbnak tűnő név Péterffy Attiláé. Amint a Szabad Pécs is rámutatott: a 49 éves Péterffy Attila tüke pécsi, az egyik legnagyobb és legismertebb pécsi cég, a hőerőmű vezetője volt, jelenleg egy fővárosi távhőszolgáltatással és energiatermeléssel foglalkozó önkormányzati cég vezetője.

A lap megkeresésére Péterffy elmondta: cégvezetőként több városban, több szervezetnél is sikerrel lett úrrá Pécséhez hasonló gazdasági nehézségeken, és kész az üzleti élet után aktív közéleti-politikai szerepet is vállalni.

A Szabad Pécs szerint nem kizárt, hogy Péterffy Attila lesz az az ember, aki Mellár Tamáshoz hasonlóan végül megnyerhet magának több különböző szervezetet, (nyilvánvalóan ellenzéki) pártot is. Ráadásul a Mellár Tamás független pécsi országgyűlési képviselő által életre hívott Mindenki Pécsért Mozgalom egyik alapító tagja is.

Péterffy egyelőre úgy nyilatkozott: az elhatározás megszületett benne, független polgármester-jelöltként megméreti magát, arról azonban, hogy pontosan mely pártok, társadalmi szervezetek támogathatják végül, még egyeztetések, tárgyalások folynak.