Október közepén átadják az egypúpút

2018. október 3. 15:45 2018. okt. 3. 15:45

Hamarosan eljön az, amire sok autós és reggelente Kertvárosból a belvárosba buszozó úgy várt, mint a Messiást: a jelek szerint a hónap közepén megtörténik az egypúpú műszaki átadása. A Magyar Közút szerint jelenleg már a dilatációk építésén dolgoznak az április óta feltúrt Árpád felüljárón, hamarosan pedig eltűnnek a megváltozott forgalmi rendre figyelmeztető táblák és terelések. Öröm, boldogság!

A pécsi Árpád felüljáró felújítási munkálatai idén április elején kezdődtek, rengeteg bosszúságot okozva a Kertváros-belváros között ingázóknak. A munkát végző Magyar Közút Nonprofit Zrt. akkor azt közölte, a munkálatok októberig tartanak, végeredményül pedig teljes egészében megújul az egypúpú, többek között a burkolat, a szigetelés, a szegélyek és a vízelvezető rendszer is.

Az 1,11 milliárd forintos munka lassan a végéhez közeledik - tudta meg lapunk a Magyar Közúttól. A társaság szerdán arról tájékoztatta a Pécsi STOP-ot, hogy jelenleg már a dilatációk építését végzi a kivitelező Egomax Kft. Ez csütörtökig tart, a folytatásban pedig a burkolatjeleket festik fel.

A festést a most forgalom elől elzárt munkaterületen kezdik, ezt követően a forgalmat átterelik a keleti oldal két forgalmi sávjára és felfestik a jobb oldalra is a burkolati jeleket. Ezután az Árkád felőli oldalon egy leszakadt aknafedél miatt a külső sáv lezárva marad, de ezen kívül a felhajtó ággal együtt a teljes híd használható lesz, várhatóan jövő héten kedden-szerdán.

A Magyar Közút szerint a műszaki átadás 2018. október 16-án kezdődik, ha ez lezárul, eltávolítják az ideiglenes táblákat és jelzéseket.